Na ongeveer vier maanden zit het digitaliseren in de Openbare Bibliotheek Brugge erop. Op vrijdag 14 augustus beƫindigden we het digitaliseren, waarna de opstelling werd verhuisd naar het Grootseminarie Brugge. Daar zal tot eind oktober hun collectie manuscripten worden gedigitaliseerd.

Ondanks een digitalisatiestop wegens corona werden er uiteindelijk een mooie 122 manuscripten gedigitaliseerd in de bibliotheek, wat neerkomt op 47.212 beelden. In het Grootseminarie Brugge willen we daar nog eens iets meer dan 70 manuscripten aan toevoegen.

Meteen aansluitend op de eerste fase, dus op 1 november, gaat fase 2 van start. In deze fase willen we 77.000 beelden maken, alsook het resterende aantal van fase 1. In totaal komt dit neer op 94.000 beelden. De opstelling wordt in de Openbare Bibliotheek Brugge geplaatst en zal niet meer verhuizen. Dit brengt echter een uitdaging met zich mee. De huidige opstelling is niet groot genoeg om manuscripten met een breedte van min. 28cm te digitaliseren, waardoor 11 manuscripten van het Grootseminarie niet gedigitaliseerd konden worden in fase 1. De nieuwe opstelling voor fase 2 zal worden aangepast zodat ook grote formaten gedigitaliseerd kunnen worden. De 11 manuscripten van het Grootseminarie zullen overgebracht worden naar de bibliotheek.

Interesse in hoe het digitaliseren verloopt? Bekijk hier een kort filmpje