Tijdens de coronamaatregelen is enkel Hoofdbibliotheek Biekorf open. Je kan daar zelf langskomen, maar ook materialen reserveren en ze zelf (op afspraak) komen afhalen, of materialen reserveren en ze bij jou thuis (op Brugs grondgebied) laten leveren.

Hoe krijg je jouw gewenste materialen thuis geleverd?

Opgelet: controleer aub eerst of je adresgegevens in Mijn Bibliotheek nog actueel zijn (Je vindt dit terug onder ‘bibliotheken en lidmaatschappen', dan klikken op ‘info lidmaatschap’.)

 • Stap 1:
  Reserveer je materialen via Mijn Bibliotheek.
  Let op:
  • Kies enkel materialen die aanwezig zijn in Hoofdbibliotheek Biekorf.
  • Reserveer slechts één exemplaar van de gewenste titel.
  • Je kan maximaal tien materialen per kaart reserveren
 • Stap 2:
  Voeg één van de "thuislevering"-items in de catalogus toe aan je bestelling.
   
  Kies het item dat past bij de Brugse zone waar jouw reservering geleverd moet worden. 
 • Stap 3:
  Wij gaan voor jou aan de slag!
 • Stap 4:
  Je krijgt van ons een mail met het tijdstip waarop jouw bestelling geleverd wordt.

FAQ reserveren/thuislevering

Hoe moet je materialen reserveren?

Alle info daarover vind je op https://brugge.bibliotheek.be/help

Hoe voeg je een "thuislevering"-item toe aan je bestelling?

Dat doe je op dezelfde manier als je een boek (of ander materiaal) toevoegt. Zoek op "thuislevering". Kies het item met de zone (Brugge-centrum, Brugge-Noord of een van de andere deelgemeenten) waar jouw bestelling geleverd moet worden. En klik op "reserveer".

Ik ben geen lid en wil graag materialen uitlenen. Wat kan ik doen? 

In deze periode kan je je, als inwoner van de stad Brugge, uitzonderlijk telefonisch inschrijven bij onze collega’s op het nummer 050 47 24 00. Gelieve jouw identiteitskaart bij de hand te houden want wij zullen je vragen om de identiteitsgegevens die noodzakelijk zijn voor inschrijving telefonisch door te geven. Ben je geen inwoner van Brugge en geen lid van onze bibliotheek, dan kunnen wij jou op dit moment niet inschrijven.

Ik wil graag materialen reserveren, maar ze zijn uitgeleend, wat nu? 

Je kan zoals steeds uitgeleende materialen reserveren. Je krijgt dan een bericht wanneer die weer beschikbaar zijn. Zolang de maatregelen i.v.m. covid-19 gelden, zal niemand verplicht worden om zijn materialen in te leveren. Het kan dus dat jouw gereserveerde materialen die uitgeleend zijn, pas veel later geleverd zullen kunnen worden. 

Zijn de materialen die geleverd worden besmettelijk?

Het bibliotheekpersoneel neemt de hygiënemaatregelen in acht bij het klaarmaken van de pakketten. Zij respecteren ook de social distancing. Ondanks deze maatregelen blijft het aangeraden om het geleverde pakket eerst nog drie dagen onaangeroerd thuis te houden alvorens het te raadplegen. (Beter voorkomen dan genezen, is de boodschap. Wij hanteren dezelfde procedure bij materialen die teruggebracht worden.)

Ik heb het maximaal aantal uitleenbare materialen op mijn kaart staan, kan ik dan nog materialen reserveren en laten leveren? 

Ja, dat is geen probleem. In deze situatie kan het maximaal aantal uitleenbare materialen uitzonderlijk overschreden worden. 

Ik heb een openstaande boete op mijn kaart staan en kan daardoor geen materialen reserveren via mijn bibliotheek. Wat nu? 

Je kan telefonisch contact opnemen met de bibliotheek. Wij zullen je dan telefonisch helpen om de reservering toch te plaatsen.

Kan ik ook materialen terug meegeven met de koerier?

Ja, dat kan als het om materialen gaat die je in Hoofdbibliotheek Biekorf geleend had.
De materialen die terug meegegeven worden, worden ook apart gehouden van de eventuele andere pakketten die de koerier nog moet leveren zodat er geen onderlinge besmetting mogelijk is. Bij terugkomst in Hoofdbibliotheek Biekorf houden we de materialen nog drie dagen in quarantaine alvorens ze terug geleend kunnen worden.

Nog vragen over de thuislevering waarop je hier het antwoord niet vindt?
Bel tijdens kantooruren (10u30 tot 16u30) naar 050 47 24 00.