Om de bezoektijd tot het minimum te beperken, blijft de bibliotheek haar afhaaldienst/thuislevering gratis aanbieden als coronamaatregel.

Reserveren en afhalen

Je kan de materialen die je wil lenen gratis online reserveren via Mijn Bibliotheek. (Hoe je dat moet doen, lees je op https://brugge.bibliotheek.be/help). Je krijgt een bericht zodra de materialen voor jou aan de kant staan. Vanaf het bericht heb je acht dagen de tijd om het materiaal te komen ophalen.

Thuislevering

Je kan ervoor kiezen om materialen gratis aan huis (op Brugs grondgebied) te laten leveren. Maak je keuze kenbaar via dit formulier.

  • Kies enkel materialen uit de collectie van Hoofdbibliotheek Biekorf.
  • Enkel materialen die aanwezig zijn kunnen we snel aan huis leveren.
  • Je moet de materialen zelf terugbrengen in Hoofdbibliotheek Biekorf. Doe dat voor het verstrijken van de uitleentermijn om telaatgeld te vermijden. We kunnen de materialen wel terug meenemen bij een nieuwe levering...

Ben je aan huis gebonden, dan kom je misschien ook wel in aanmerking voor onze "Bibliotheek Aan Huis"-dienst. Die bestaat niet enkel als coronamaatregel, maar bieden we altijd aan. Er zijn enkele voorwaarden aan verbonden, maar daar tegenover staan ook wel enkele voordelen (bv. geen telaatgeld en niet zelf moeten terugbrengen). Je leest er hier alles over.