Taalpunt jeugd.jpg

Misschien ben je opgegroeid met een andere taal dan het Nederlands en wil je je Nederlands verbeteren. Of heb je moeite met het lezen van dikke boeken. Of zoek jij boeken in dyslexieletter?  Hou je van taalspelletjes en -grapjes? Wil je eens kennismaken met een andere taal?

Ben je ouder, leerkracht of logopedist en herken je dit? Welkom op het Taalpunt Nederlands Jeugd!

In de Jeugdbib van Hoofdbibliotheek Biekorf en in de filialen van Assebroek, Sint-Kruis, Sint-Andries en Sint-Michiels  vind je die materialen gegroepeerd die kinderen en jongeren spelenderwijs helpen om hun Nederlands te verbeteren.  Vlot leesbare boeken (informatieve en verhalende), meertalige en anderstalige prentenboeken,  ABC-boeken, (beeld)woordenboeken, leerboeken spelling, zinsbouw enzovoort worden aangevuld met een selectie prentenboeken zonder woorden, poëzie, liedjes en strips. 

NIEUW! Binnenkort kan je op het Taalpunt Nederlands Jeugd in de Hoofdbibliotheek ook taalspellen uitlenen. Die zijn er op verschillende niveaus en voor verschillende leeftijden. Natuurlijk kunnen alle materialen gratis uitgeleend worden.

Ontdek hier wat je allemaal in het Taalpunt Jeugd kan vinden.