Yasmien tipt een vlot geschreven thriller met gothic elementen. #leesbrigade

stranger diaries.jpg

In de stemming voor een vlot geschreven thriller met gothic elementen? "The stranger diaries" van Elly Griffiths is zo’n boek dat ik niet kon wegleggen, ik moest en zou blijven lezen.

Clare is leerkracht Engels in een middelbare school in Sussex. Ze is gescheiden en woont met haar tienerdochter Georgia in een rijhuis vlakbij een verlaten fabrieksgebouw. Plots wordt haar collega en goeie vriendin Ella vermoord teruggevonden met naast haar lijk een papiertje met de tekst ‘Hell is empty’. Griffiths laat afwisselend Clare, Georgia en inspecteur Harbinder Kaur aan het woord. Daarnaast krijg je ook stukken uit een gothic horrorverhaal van de fictieve auteur R.M. Holland te lezen. Clare schrijft (al jaren) een biografie over deze 19de-eeuwse auteur en jawel, de woorden ‘Hell is empty’ spelen ook een cruciale rol in dat verhaal – en die quote verwijst natuurlijk én op de eerste plaats naar "The Tempest" van Shakespeare. De literatuurnerds die meelezen hadden dat natuurlijk al lang door...

Ik moet wel toegeven dat het einde mij licht teleurstelde, maar de algemene leeservaring was zeker de moeite waard. Het tempo ligt goed, de afwisselende vertelstandpunten vullen elkaar mooi aan en eerlijk gezegd kan ik nooit nee zeggen tegen een gothic mystery vol mistige velden en een ‘verhaal in een verhaal’.

Yasmien

 

 

 

Dit is maar één van de vele boekentips van Yasmien, de anglofiel van onze leesbrigade.