Dominique tipt "The sacrifice box", vooral omdat het boek gewoon fun is!

sacrifice box.jpg

Sep, Arkle, Hadley, Mack en Lamb zijn 5 vrienden, 11 jaar, die wonen op een eilandje voor de Schotse kust. Ze beleven de zomer van hun leven tot ze in een bos een oeroud stenen altaar ontdekken. In de dagen erna krijgt Sep een terugkerende droom waarin hij aangemaand wordt om een offer te brengen aan het altaar. Sep overtuigt zijn vrienden om iets kostbaars uit hun leven te offeren als symbool van hun vriendschap. In de jaren erna groeien de vrienden uit elkaar tot ze één na één steeds terugkerende nachtmerries krijgen over het altaar en ze noodgedwongen elkaars gezelschap terug opzoeken.

Laat ik beginnen met te zeggen dat "The sacrifice box" zeker geen perfect boek is. De vrienden maken genoeg mee om trauma’s te hebben voor de rest van hun leven, maar in het verhaal stappen ze daar verbazend gemakkelijk overheen. Origineel is het verhaal ook niet maar wat het wel is, is dat het boek echt fun is! De interactie tussen de vrienden is grappig en het personage Arkle is hilarisch. Je voelt sympathie voor de personages, je leeft mee en de auteur wil het belang van vriendschap en liefde benadrukken om moeilijke periodes te overwinnen. Ondanks, of misschien ook een beetje dankzij, zijn imperfectie, heeft het boek een plaatsje in mijn hart veroverd.

Wie dergelijke verhalen graag leest, moet zeker ook eens de films The Goonies, Stand by Me en de serie Stranger Things bekijken.

Dominique

 

 

Dit is maar één van de leestips van Dominique, de apocalypticus van onze leesbrigade