Gratis leerloopbaanbegeleiding in Hoofdbibliotheek Biekorf

Hoofdbibliotheek Biekorf doet elke dinsdagnamiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur dienst als Open Leercentrum van Huis van het Leren vzw. Dit betekent dat er een deskundige aanwezig is die luistert naar jouw specifieke noden en deskundig en objectief advies geeft over bestaande opleidingen en welke best jouw specifieke vraag beantwoorden.

Huis van het Leren vzw biedt gratis leerloopbaanbegeleiding aan via haar basiswerking Leerwinkel West-Vlaanderen. De begeleiding is gericht op volwassenen, met een bijzondere aandacht voor kansengroepen. Leerwinkel beoogt een neutrale dienstverlening die volwassenen met een leervraag of leernood op weg helpt naar een passend opleidingsaanbod. Hierbij wordt objectieve informatie verstrekt over de leermogelijkheden die passen binnen de persoonlijke omstandigheden van de volwassene. Begeleiding op maat van de cliënt dus.

Je kan gewoon langskomen en hoeft geen afspraak te maken.
Bovendien kan je in Hoofdbibliotheek Biekorf gratis gebruik maken van de bestaande ICT-infrastructuur om jouw cursus online te volgen, te oefenen, taken of opdrachten uit te voeren, enz.

Tijdens de kerstvakantie en de grote vakantie (van 21 juli tot 15 augustus) is er geen deskundige voor persoonlijke begeleiding aanwezig in de bib.