Versoepelde maatregelen vanaf 9 juni 2021

Vanaf woensdag 9 juni 2021 treedt stap 1 van het Zomerplan van de federale regering in werking. Dat plan moet ons in vier stappen terug naar een normaler leven leiden. En de versoepelingen binnen die eerste stap hebben alvast ook positieve gevolgen voor de bibliotheekwerking.

De Bib.

Vanaf 9 juni kan je in de bib terug meer doen dan louter materialen lenen/terugbrengen. Dit zijn de versoepelingen:

• Hoofdbibliotheek Biekorf ontvangt tot 100 mensen tegelijk.
  • kranten- en tijdschriftenhoek opent opnieuw (in hoofdbibliotheek én filialen)
  • de computers van de bib mogen opnieuw gebruikt worden (in hoofdbibliotheek en filialen)
  • meer studieplekken in de leeszaal van Hoofdbibliotheek Biekorf. Wil je zeker zijn van jouw plaats? Reserveer dan via mail naar leeszaal.bibliotheek@brugge.be

Andere maatregelen blijven van kracht:

• neem een mandje bij het binnenkomen van de bibliotheek. Blijf buiten wachten als er geen mandjes meer zijn.
  • ontsmet je handen bij het binnenkomen
  • houd afstand van de mensen rondom jou
  • draag een mondmasker

Tegelijk blijven we de afhaaldienst en thuislevering kosteloos aanbieden voor mensen die liever niet naar de bib komen. Afhalen kan in alle vestigingen. Het enige wat je daarvoor moet doen is de gewenste materialen reserveren via de catalogus op brugge.bibliotheek.be. Je krijgt een mail als je jouw reservatie kan komen afhalen. Raadpleeg de helppagina als je niet weet hoe je moet reserveren.

Om de materialen aan huis geleverd te krijgen, moet je een online formulier invullen op brugge.bibliotheek.be/thuislevering. De thuislevering wordt georganiseerd vanuit Hoofdbibliotheek Biekorf. Dat betekent dat enkel materialen uit de collectie van de hoofdbibliotheek die momenteel aanwezig zijn in aanmerking komen voor thuislevering. Je moet de materialen wel zelf terugbrengen (of op tijd terug meegeven bij een volgende thuisleveringaanvraag). Neem contact op met de bibliotheek op het nummer 050 47 24 00 als je zelf geen online toegang hebt tot het formulier.

Digitale collecties

Wie leest op een e-reader kan sowieso e-boeken lenen zonder langs te moeten gaan in de bib. Alle info daarover op brugge.bibliotheek.be/e-boeken. En er zijn ook nog de andere digitale collecties van de bib: de fundels en gopress voor kranten en tijdschriften.

Digitale alternatieven voor activiteiten

Waar mogelijk, worden digitale alternatieven voorzien voor lezingen, tussendoortjes en andere activiteiten van de bib. Raadpleeg de activiteitenagenda op de website voor de meest actuele info.