Openbare Bibliotheek Brugge is open en zet in op afhaaldienst, thuislevering en digitale activiteiten

De cultuursector gaat dicht, uitgenomen de bibliotheken en dus blijft de Openbare Bibliotheek Brugge open.

De Bib.

“De cultuursector gaat dicht, uitgenomen de bibliotheken,” zo besliste de Vlaamse Regering. Dat betekent dat ook de Openbare Bibliotheek Brugge open blijft. Je kan in Hoofdbibliotheek Biekorf en alle filialen terecht voor het lenen en terugbrengen van materialen. Net zoals eerder al het geval was, moet je je ook nu nog steeds houden aan de geldende coronamaatregelen (handen ontsmetten, afstand houden, mondmasker dragen, looplijnen volgen, beperkte zitplaatsen, beperkt aantal bezoekers). Op deze manier is de bibliotheek een voldoende veilige omgeving.
Wil je studeren in de leeszaal van Hoofdbibliotheek Biekorf? Er zijn 16 studeerplekken beschikbaar. Reserveer jouw plek aan via mail naar leeszaal.bibliotheek@brugge.be
Kan je jouw materialen om gezondheidsredenen (bv. quarantaine) niet terugbrengen, neem dan contact op met de bibliotheek (
bibliotheek@brugge.be of 050 47 24 00) om samen naar een oplossing te zoeken.

Afhaaldienst en thuislevering

De Openbare Bibliotheek Brugge blijft haar afhaaldienst en thuislevering kosteloos aanbieden. Afhalen kan in alle vestigingen. Het enige wat je daarvoor moet doen is de gewenste materialen reserveren via de catalogus op brugge.bibliotheek.be. Je krijgt een mail als je jouw reservatie kan komen afhalen. Raadpleeg de helppagina als je niet weet hoe je moet reserveren.

Schepen voor cultuur Nico Blontrock: “De bibliotheek blijft open, maar dankzij de afhaaldienst en thuislevering kan je er ook voor kiezen om de bibliotheek te gebruiken zonder er (lang) te moeten zijn. Wie leest op een e-reader kan sowieso e-boeken lenen zonder langs te moeten gaan in de bib. Alle info daarover op brugge.bibliotheek.be/e-boeken. En er zijn ook nog de andere digitale collecties van de bib: de fundels en gopress voor kranten en tijdschriften.

Om de materialen aan huis geleverd te krijgen, moet je een online formulier invullen op brugge.bibliotheek.be/thuislevering. De thuislevering wordt georganiseerd vanuit Hoofdbibliotheek Biekorf. Dat betekent dat enkel materialen uit de collectie van de hoofdbibliotheek die momenteel aanwezig zijn in aanmerking komen voor thuislevering. Je moet de materialen wel zelf terugbrengen (of op tijd terug meegeven bij een volgende thuisleveringaanvraag). Neem contact op met de bibliotheek op het nummer 050 47 24 00 als je zelf geen online toegang hebt tot het formulier.

Digitale alternatieven voor activiteiten

Door de verstrenging van de coronamaatregelen kunnen veel activiteiten niet langer plaatsvinden. Ze worden vervangen door digitale alternatieven of, waar dat niet mogelijk is, uitgesteld. Raadpleeg de activiteitenagenda op de website voor de meest actuele situatie.