Maatregelen n.a.v. coronavirus

De Openbare Bibliotheek Brugge (dus Hoofdbibliotheek Biekorf én filialen) wil haar verantwoordelijkheid nemen en het risico op verspreiding van het coronavirus beperken. Alle vestigingen van de bibliotheek zijn gesloten vanaf zaterdag 14 maart tot en met zondag 19 april. Verlenging van deze periode is steeds mogelijk. Vanaf 6 april organiseert de bibliotheek een afhaaldienst voor gereserveerde materialen.
Deze maatregelen gelden alvast voor de periode tot 19 april:

• gewijzigde uitleenvoorwaarden:
    tot maandag 4 mei hoef je jouw geleende materialen niet binnen te brengen. Er zal voor die periode geen boete aangerekend worden. Eventuele automatische communicatie i.v.m. einde uitleentermijn mag je negeren.

De terugbrengdatum zal telkens ten vroegste twee weken na de heropening van de bibliotheek vallen. Zo heb je na heropening zeker twee weken de tijd om je materialen kosteloos terug te brengen en moet niet iedereen na heropening tegelijk naar de bib komen... Dit betekent ook dat de terugbrengdatum mee zal opschuiven als de heropening nog uitgesteld wordt...

• alle geplande activiteiten tot 18 april worden geannuleerd:
    • Jeugdboekenfeest
    • samenleesgroep
    • leesgroep
    • tussen d'oortjes
    • digidokters
    • KJV-bijeenkomsten (KJV-leden worden nog gecontacteerd i.v.m. de eindstemming)
    • Ook Erfgoeddag (25 april) wordt geannuleerd.

• aangepaste dienstverlening:
    • geen klassikale ontleningen