Coronamaatregelen verder versoepeld

Vanaf 1 oktober 2021 hoef je geen mondmasker meer te dragen in de bibliotheek.

De Bib.

Vanaf 1 oktober 2021 hoef je geen mondmasker meer te dragen in de bibliotheek. Daarmee wordt jouw bibliotheekbezoek weer een stuk normaler.

Deze versoepelingen zijn al sinds 6 september 2021 van kracht:

• Je hoeft geen mandje meer te nemen bij het binnenkomen.
  • Je hoeft de looplijnen niet meer te volgen in de onthaalzone van Hoofdbibliotheek Biekorf.
  • Groepen zijn opnieuw welkom in de bib.
  • Het aantal werkplekken in de leeszaal wordt opnieuw opgetrokken.
  • Het mondmasker mag af als je aan een zit- of werkplek zit.
  • De bib organiseert opnieuw activiteiten binnenshuis. Maatregelen worden per activiteit bekeken.

Andere maatregelen blijven behouden:

• Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Houd afstand van de mensen rondom jou.

Sinds 9 juni kon je in de bib al terug meer doen dan louter materialen lenen/terugbrengen. Deze versoepelingen blijven vanzelfsprekend behouden:

• kranten- en tijdschriftenhoek opent opnieuw (in hoofdbibliotheek én filialen)
  • de computers van de bib mogen opnieuw gebruikt worden (in hoofdbibliotheek en filialen)
  • meer studieplekken in de leeszaal van Hoofdbibliotheek Biekorf. Wil je zeker zijn van jouw plaats? Reserveer dan via mail naar leeszaal.bibliotheek@brugge.be

Tegelijk blijven we de afhaaldienst en thuislevering kosteloos aanbieden voor mensen die liever niet naar de bib komen. Afhalen kan in alle vestigingen. Het enige wat je daarvoor moet doen is de gewenste materialen reserveren via de catalogus op brugge.bibliotheek.be. Je krijgt een mail als je jouw reservatie kan komen afhalen. Raadpleeg de helppagina als je niet weet hoe je moet reserveren.

Om de materialen aan huis geleverd te krijgen, moet je een online formulier invullen op brugge.bibliotheek.be/thuislevering. De thuislevering wordt georganiseerd vanuit Hoofdbibliotheek Biekorf. Dat betekent dat enkel materialen uit de collectie van de hoofdbibliotheek die momenteel aanwezig zijn in aanmerking komen voor thuislevering. Je moet de materialen wel zelf terugbrengen (of op tijd terug meegeven bij een volgende thuisleveringaanvraag). Neem contact op met de bibliotheek op het nummer 050 47 24 00 als je zelf geen online toegang hebt tot het formulier.

Digitale collecties

Wie leest op een e-reader kan sowieso e-boeken lenen zonder langs te moeten gaan in de bib. Alle info daarover op brugge.bibliotheek.be/e-boeken. En er zijn ook nog de andere digitale collecties van de bib: de fundels en gopress voor kranten en tijdschriften.