Bibliotheek stelt online jaarverslag voor

57% van de Bruggelingen gaat naar de bib

Het gaat goed met de Brugse bibliotheken. Dat blijkt uit het jaarverslag dat je sinds vandaag kan doornemen op de bibliotheekwebsite. De bibliotheek telde in 2019 ruim 38 000 actieve leners, samen goed voor een half miljoen ontleningen  in de hoofdbibliotheek en ongeveer evenveel in de filialen. In de afgelopen tien jaar nam het aantal ontleningen in de bibliotheekfilialen zelfs met 18% toe.  

Maar de bib is natuurlijk zoveel meer dan enkele boeken ontlenen. De missie van een bibliotheek is om kennis en informatie te delen met iedereen. Ervoor zorgen dat mensen meekunnen in onze complexe maatschappij, hoort daar ook bij. Ook leesbevordering staat hoog op de agenda. Niet alleen via educatieve projecten, maar ook met tal van activiteiten zoals bijvoorbeeld het Jeugdboekenfeest.

In het online jaarverslag leer je de uitgebreide werking van de bibliotheek kennen via filmpjes, fotoalbums, korte teksten, quotes van medewerkers en vrijwilligers, enz.

De Brugse bibliotheek is ook een erfgoedbibliotheek. Het jaarverslag wijdt een uitgebreid hoofdstuk aan de erfgoedwerking. Je leest er over nieuwe aanwinsten, ontdekt dat er ook EHBO voor boeken bestaat en waar je enkele topstukken uit de erfgoedcollecties in het echt kan bewonderen.

Met o.a. een toelichting bij De Stadsrepubliek en de nieuwe Xaverianensite blikt het jaarverslag niet alleen terug, maar krijg je ook al een beeld van enkele ambitieuze toekomstplannen van de Brugse bib.

https://2019.bibbrugge-jaarverslag.be/