4 manieren om boeken te ontdekken die je graag wil lezen

Lezen is en blijft 1 van de favoriete bezigheden van veel Vlamingen. Hou jij ook van lezen? Dan ben je bij de bib aan het juiste adres. In onze collectie vind je altijd wel een goed boek om te lezen. Is het moeilijk kiezen tussen al die boeken? Geen zorgen, de bib staat paraat voor alle boekenliefhebbers! Vraag leesinspiratie aan ons ervaren team of krijg persoonlijke boekentips uit onze collectie via handige digitale diensten als Mijn Leestipper (volwassenen) en Bieblo (kinderen).

1. Boekentips voor iedereen

Het team van de bibliotheek kent de collectie door en door. Op zoek naar een goed boek? Kom gerust even langs in de bib.

Foto bibliotheekteam

2. Boekentips voor volwassenen: Mijn Leestipper

De digitale leestipdienst Mijn Leestipper geeft je elke maand persoonlijke boekentips recht uit de collectie van de bib. De boeken worden speciaal voor jou geselecteerd uit onze collectie Nederlandstalige fictieboeken, op basis van je leesvoorkeuren en je leenhistoriek. Elke maand verrast Mijn Leestipper je met nieuwe leestips op maat. Zo weet je altijd wat gelezen.

Ontvang jouw boekentips in 5 eenvoudige stappen:

Mijn Leestipper logo
  1. Surf naar mijnleestipper.bibliotheek.be.
  2. Klik op ‘Ja, geef me leestips op maat’.
  3. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.
  4. Beantwoord een aantal vragen over jouw interesses en leesvoorkeuren.
  5. Krijg meteen een eerste lading boekentips op maat.

3. Boekentips voor volwassenen: De Leesbrigade

Zes bibmedewerkers laten in hun kaarten kijken.
Ze vertellen welk soort boeken ze liefst lezen en tippen hun favorieten als De Leesbrigade!

Leesbrigade

4. Boekentips voor kinderen: Bieblo en Boekenzoeker

Vindt jouw kind het ook soms moeilijk om een leuk boek te vinden tussen al die boeken in de bib? De bib helpt de jongste lezers een handje met Bieblo. Dit intuïtieve spel geeft kinderen van 6 tot 11 boekentips die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Spelenderwijs gaan ze door afbeeldingen die thema’s uitbeelden, zoals fantasie en dieren. Zo leert Bieblo hun interesses kennen. Na enkele minuten geeft Bieblo 8 aantrekkelijke covers, die ze makkelijk terugvinden en uitlenen in de bib. Bieblo kan je enkel gebruiken in de bib. Ook handig voor leerkrachten lager onderwijs!

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is er Boekenzoeker. Krijg leestips op basis van het aantal pagina’s of thema. Een kort lees- of luisterfragment geeft je telkens een voorsmaakje.

Een boek gevonden met 1 van onze digitale diensten? Check meteen in onze catalogus of het beschikbaar is. Via Mijn Bibliotheek kan je het boek lenen, reserveren of opslaan op een leeslijstje. Meld je daarvoor aan bij Mijn Bibliotheek met de blauwe knop rechts bovenaan. Met al je vragen kan je terecht in de bib. Veel leesplezier!