Lezen is en blijft 1 van de favoriete bezigheden van veel Vlamingen. Hou jij ook van lezen? Dan ben je bij de bib aan het juiste adres. In onze collectie vind je altijd wel een goed boek om te lezen. Is het moeilijk kiezen tussen al die b…

Lees verder

Openbare Bibliotheek Brugge coördineert het Brugse bibliotheeknetwerk

Vorig jaar paste de Openbare Bibliotheek Brugge haar dienstreglement aan naar aanleiding van de overstap naar het Eengemaakt Bibliotheek Systeem (EBS). Door die overstap werd het onder andere gemakkelijker om onderling samen te werken met andere bibliotheken, klonk het toen. Vandaag liggen de concrete spelregels om toe te treden tot het Brugse bibliotheeknetwerk vast.

Lees verder
jaarverslag 2020
Gezelle brieven
De Bib.

Versoepelde maatregelen vanaf 9 juni 2021

Vanaf woensdag 9 juni 2021 treedt stap 1 van het Zomerplan van de federale regering in werking. Dat plan moet ons in vier stappen terug naar een normaler leven leiden. En de versoepelingen binnen die eerste stap hebben alvast ook positieve gevolgen voor de bibliotheekwerking.

Lees verder

Europese subsidie voor ‘The Art of Reading in the Middle Ages’

100 manuscripten Openbare Bibliotheek Brugge komen op Europeana.eu

Lees verder
Brugse vrije

Nieuwe website Gezelle.be

Gezelles leefwereld lijkt soms ver van de onze te staan. Wie de moeite doet om hem wat beter te leren kennen, ontdekt een grappige, ontroerende en virtuoze schrijver van Europees formaat. De gloednieuwe website Gezelle.be zet je op weg. De duizenden documenten uit het Gezellearchief – brieven, poëziehandschriften, taalkundige notities, enz. – komen op de site tot leven in verhalen, citaten, foto’s, geluidsfragmenten en filmpjes. Dankzij een participatietraject met professoren, kunstenaars, docenten, studenten en zelfs kleuters, is de bibliotheek in haar opzet geslaagd om via de nieuwe website Gezelle levend te maken voor een zeer divers publiek. Via artificiële intelligentie ontdek je zelfs hoe Gezelle er als kind moet hebben uitgezien.

Lees verder