De Openbare Bibliotheek Brugge kon een belangrijke bibliofiele boekencollectie rond Michel De Ghelderode aankopen. Het gaat om de verzameling van Bruggeling Peter Simoens, die alle originele uitgaven bevat en bovendien in perfecte staat is.

Lees verder
Eerste uitgave Brugsch Handelsblad

Lees de krant van jouw geboortedag!

Openbare Bibliotheek Brugge voegt Brugsch Handelsblad en zes andere nieuwe titels toe aan online historische krantenbank

Lees verder
obsequiale
Gruuthusehandschrift

Brugge koopt waardevol vel uit handschrift van Gruuthuse

Musea Brugge en de Openbare Bibliotheek Brugge konden samen een folio verwerven uit één van de kostbare handschriften van Lodewijk van Gruuthuse. Een stukje Brugs erfgoed komt zo terug thuis.

Lees verder

4 manieren om boeken te ontdekken die je graag wil lezen

Lezen is en blijft 1 van de favoriete bezigheden van veel Vlamingen. Hou jij ook van lezen? Dan ben je bij de bib aan het juiste adres. In onze collectie vind je altijd wel een goed boek om te lezen. Is het moeilijk kiezen tussen al die boeken? Geen zorgen, de bib staat paraat voor alle boekenliefhebbers! Vraag leesinspiratie aan ons ervaren team of krijg persoonlijke boekentips uit onze collectie via handige digitale diensten als Mijn Leestipper (volwassenen) en Bieblo (kinderen). 

Lees verder

Openbare Bibliotheek Brugge coördineert het Brugse bibliotheeknetwerk

Vorig jaar paste de Openbare Bibliotheek Brugge haar dienstreglement aan naar aanleiding van de overstap naar het Eengemaakt Bibliotheek Systeem (EBS). Door die overstap werd het onder andere gemakkelijker om onderling samen te werken met andere bibliotheken, klonk het toen. Vandaag liggen de concrete spelregels om toe te treden tot het Brugse bibliotheeknetwerk vast.

Lees verder
Gezelle brieven

Europese subsidie voor ‘The Art of Reading in the Middle Ages’

100 manuscripten Openbare Bibliotheek Brugge komen op Europeana.eu

Lees verder
Brugse vrije