Musea Brugge en de Openbare Bibliotheek Brugge konden samen een folio verwerven uit één van de kostbare handschriften van Lodewijk van Gruuthuse. Een stukje Brugs erfgoed komt zo terug thuis.

Lees verder

4 manieren om boeken te ontdekken die je graag wil lezen

Lezen is en blijft 1 van de favoriete bezigheden van veel Vlamingen. Hou jij ook van lezen? Dan ben je bij de bib aan het juiste adres. In onze collectie vind je altijd wel een goed boek om te lezen. Is het moeilijk kiezen tussen al die boeken? Geen zorgen, de bib staat paraat voor alle boekenliefhebbers! Vraag leesinspiratie aan ons ervaren team of krijg persoonlijke boekentips uit onze collectie via handige digitale diensten als Mijn Leestipper (volwassenen) en Bieblo (kinderen). 

Lees verder

Openbare Bibliotheek Brugge coördineert het Brugse bibliotheeknetwerk

Vorig jaar paste de Openbare Bibliotheek Brugge haar dienstreglement aan naar aanleiding van de overstap naar het Eengemaakt Bibliotheek Systeem (EBS). Door die overstap werd het onder andere gemakkelijker om onderling samen te werken met andere bibliotheken, klonk het toen. Vandaag liggen de concrete spelregels om toe te treden tot het Brugse bibliotheeknetwerk vast.

Lees verder
jaarverslag 2020
Gezelle brieven
De Bib.

Coronamaatregelen verder versoepeld

Vanaf 1 oktober 2021 hoef je geen mondmasker meer te dragen in de bibliotheek.

Lees verder

Europese subsidie voor ‘The Art of Reading in the Middle Ages’

100 manuscripten Openbare Bibliotheek Brugge komen op Europeana.eu

Lees verder
Brugse vrije

Nieuwe website Gezelle.be

Gezelles leefwereld lijkt soms ver van de onze te staan. Wie de moeite doet om hem wat beter te leren kennen, ontdekt een grappige, ontroerende en virtuoze schrijver van Europees formaat. De gloednieuwe website Gezelle.be zet je op weg. De duizenden documenten uit het Gezellearchief – brieven, poëziehandschriften, taalkundige notities, enz. – komen op de site tot leven in verhalen, citaten, foto’s, geluidsfragmenten en filmpjes. Dankzij een participatietraject met professoren, kunstenaars, docenten, studenten en zelfs kleuters, is de bibliotheek in haar opzet geslaagd om via de nieuwe website Gezelle levend te maken voor een zeer divers publiek. Via artificiële intelligentie ontdek je zelfs hoe Gezelle er als kind moet hebben uitgezien.

Lees verder