Muziek

Op zoek naar goeie muziek?

De muziekcollectie in Hoofdbibliotheek Biekorf is heel uitgebreid. Voor wie er niet helemaal in thuis is en geen specifieke titel in gedachten heeft, is het vaak moeilijk om uit het ruime aanbod een keuze te maken. Met de lijstjes hieronder willen we die keuze makkelijker maken. Laat je inspireren!

Veelgevraagde genres

Metal, hiphop en reggae zijn veelgevraagde genres aan de balie. Hier krijgen ze een gezicht. Met "nieuwe Belgische jazz" als buitenbeentje. Omdat Brugge toch ook wel een beetje een jazz-stad is, met het Brugse W.E.R.F.-label dat veel aandacht schenkt aan jonge Belgische jazz-artiesten.

De wereld van de klassieke muziek ontdekken

De wereld van de klassieke muziek is enorm en strekt zich ook uit over een enorme tijdsperiode. Van de middeleeuwen tot heden kan je die periode opsplitsen in 4 grote periodes. Per periode tippen we cd’s voor leners die hun eerste passen zetten in de klassieke muziek.

Nog los van onze eigen collectie, stelden we playlists samen op Spotify met aanbevolen kamermuziek (middeleeuwen - renaissance - barok)concerti en symfonieën.

Aanbevolen symfonieën op Spotify

Aanbevolen kamermuziek

Aanbevolen concerti

Eigenzinnige selecties

Enkele medewerkers van de muziekafdeling gingen in de collectie op zoek naar hun favoriete albums.