Op zoek naar een goed boek?
Je krijgt elke maand persoonlijke leestips recht uit de collectie van de bib!

Als lid van de Openbare Bibliotheek Brugge krijg je via Mijn Leestipper leestips op maat aangeboden. 

Daarvoor moet je de eerste een aantal vragen beantwoorden zodat het systeem zicht krijgt op jouw leesprofiel. Dat profiel zal er samen met jouw leengeschiedenis voor zorgen dat je leestips aangeboden krijgt die aan jouw smaak beantwoorden. Je kan je profiel achteraf nog beter afstellen als dat nodig zou zijn.
Mijn Leestipper is er voor alle leners van 14 tot 104 jaar en tipt Nederlandstalige fictieboeken die in de collectie van de bib zitten.

Elke maand leestips op maat
Je krijgt elke maand nieuwe gepersonaliseerde leestips. Als je dat wil, brengt Mijn Leestipper je via e-mail op de hoogte van de nieuwe leestips die voor jou klaarstaan. Die leestips worden gepresenteerd volgens bepaalde rubrieken: trending, nieuw, op basis van een eerder gelezen boek of volgens een “thema van de maand”. Per rubriek krijg je een vijftal leestips aangeboden. 

Mijn Leestipper houdt rekening met de boeken die je eerder al leende. Om dat te kunnen moet je jouw leenhistoriek wel geactiveerd hebben in Mijn Bibliotheek. Hoe vroeger je dat doet/deed, hoe minder boeken je aangeraden krijgt die je eventueel al gelezen hebt.
Meer info over Mijn Bibliotheek en hoe je jouw uitleenhistoriek kan activeren.

Pilootbibliotheken
Cultuurconnect ontwikkelde Mijn Leestipper om bibliotheken te helpen lenersvragen naar een goed fictieboek op te vangen. Bibliotheken Brugge en Lede (BibArt) dienden dit project in tijdens de projectoproep van Cultuurconnect in 2016. De hele ontwikkeling en alle testen met gebruikers gebeurden in samenwerking met beide pilootbibliotheken en ontwikkelaars Bookarang en LodgON. Voorlopig kunnen enkel de leden van de Openbare Bibliotheek Brugge en Lede (BibArt) gebruikmaken van Mijn Leestipper. Later zullen ook andere Vlaamse bibliotheken op de dienst kunnen intekenen. 

Ben je benieuwd naar hoe het werkt?

Mijn Leestipper

Surf naar Mijn Leestipper!