Levensstijl als medicijn: je bent wat je denkt

De bibliotheek organiseert dit najaar drie activiteiten samen met CM-Gezondheidsacademie. Focus ligt telkens op "positief denken".

We leven gemiddeld langer dan ooit tevoren, maar helaas zijn er ook steeds meer mensen chronisch ziek. Onderzoek toont echter aan dat je zelf heel wat kunt doen om chronische ziektes te voorkomen of zelfs omkeren. Voeding en beweging spelen daarbij een belangrijke rol.  Wat minder aandacht krijgt is hoe jouw gedachten invloed hebben op je lichaam, en vice versa.
In deze lezing kijkt Reginald Deschepper op basis van recent wetenschappelijk onderzoek naar het belang van wat je denkt en hoe dat effect heeft op je gezondheid. Hij heeft aandacht voor de mogelijkheden, maar eveneens de beperkingen, van de kracht van je gedachten.

Prof. em. Reginald Deschepper is medisch antropoloog verbonden aan de onderzoeksgroep Mental Health & Wellbeing van de Vrije Universiteit Brussel. Samen met collega-onderzoekers, artsen en patiënten / ervaringsdeskundigen richtte hij in 2018 de vzw LifeMe (Lifestyle as Medicine) op om de mogelijkheden van ‘levensstijl als medicijn’ onder de aandacht te brengen. Hij is (co)auteur van een honderdtal wetenschappelijke publicaties in internationale tijdschriften en publiceerde de populair-wetenschappelijke boeken ‘Je levensstijl als medicijn’(Lannoo, 2019) en ‘Elk jaar jonger' (Lannoo, augustus 2022). Dat laatste boek gaat over de wetenschap van verjonging of hoe je de tijd te slim af kunt zijn.

 

Andere activiteiten binnen de reeks met CM-Gezondheidsacademie zijn:

26/10: Je levensstijl als medicijn: Leesgroep met Reginald Deschepper
30/11: Pluk je geluk: infosessie met Erna Claes

Inschrijvingsformulier