Leesclubbing

Start een leesclub met je vrienden!

Wij zorgen voor de boeken.
Jij doet de rest!

Hoe werkt het?

In Hoofdbibliotheek Biekorf kan je onder de noemer “Leesclubbing” een totebag lenen. In die hippe zak vind je vijf exemplaren van hetzelfde boek. Je verdeelt de exemplaren binnen je vriendenkring en iedereen leest hetzelfde boek. Daarna spreek je af om het boek te bespreken. In de totebag zit een lijst met vragen die de discussie over het boek op gang kan helpen.
Je kiest dus een totebag en gaat ermee naar het onthaal waar de bibmedewerker de totebag aan jou kan uitlenen. Achteraf breng je de totebag ook terug bij het onthaal.

Welke boeken doen mee?

Je kan kiezen uit twaalf titels. Stuk voor stuk staan ze garant voor genoeg stof om achteraf over te discussiëren.
Er zijn zes categorieën, die je al iets vertellen over wat je mag verwachten:

Things could be worse

Griezelige verhalen waarin de wereld al eens durft ten onder gaan, waarin iemand al eens op verdachte wijze durft heen te gaan of waarin simpelweg dingen gebeuren die je je ergste vijand niet toewenst.

Binnen dit thema kan je uit deze titels kiezen:

 

The book binge

Boeken die je simpelweg niet aan de kant kan leggen. Pageturners. Boeken waarvan je zou willen dat ze eindeloos blijven gaan.
Bingewatchen ken je al? Met deze boeken weet je ook wat bingelezen is:

matters that matter

Wil je het hebben over waar het echt om gaat? De hete hangijzers in het maatschappelijk debat? De brandend actuele thema's? Met deze boeken krijg je gegarandeerd verhitte discussies: 

  • AfroLit (ed. Dalilla Hermans & Ebissé Rouw)
  • Trofee (Gaea Schoeters)

 

The chosen few

Deze boeken zijn recent, maar klassiekers in wording. Ze worden bewonderd, bejubeld en bekroond. Dit is het beste van het nieuwste. Maar vinden jouw vrienden dat ook?

The greatest books you've never read

Het is een gekend fenomeen: veel boekenkasten zijn gevuld met dé klassiekers uit de literaire wereld, maar die klassiekers staan dan wel ongelezen in de kast. Hoog tijd om daar wat verandering in te brengen: 

Young adult

Ze zijn ogenschijnlijk geschreven voor een jong lezerspubliek, maar kunnen eigenlijk elke leeftijdscategorie wel bekoren. Vandaar dat ze niet zelden uitgroeien tot bestsellers of populaire series. Wat denk je van deze?

Nieuw vanaf 1 december 2023: Leesclubbing@KORF