Kranten en tijdschriften

In de krantenkiosk kan je (in de bib) de krant van vandaag online lezen. Van thuis kan je ook het krantenarchief doorzoeken. Met de Pressreader lees je kranten van over de hele wereld. En ook historische kranten kan je online lezen.

De krantenkiosk

In de krantenkiosk van Gopress vind je de laatste 7 publicatiedagen van de belangrijkste Belgische dag- en weekbladen. De kiosk is wel enkel toegankelijk in de bibliotheek zelf.

Ga naar de krantenkiosk.

Het krantenarchief

Het krantenarchief van Gopress is een digitaal archief (dat start vanaf 1998) van de belangrijkste Belgische dag- en weekbladen. Je kan het archief ook raadplegen buiten de bibliotheek. Daarvoor moet je wel lid zijn van de bib en heb je een (gratis) Mijn Bibliotheek-account nodig.

Ga naar het krantenarchief.

Pressreader

De Pressreader biedt je meer dan 2000 titels van kranten en tijdschriften van over de hele wereld aan. Het platform is toegankelijk in Hoofdbibliotheek Biekorf en filialen, via de computers of de wifi van de bib. Nadat je in de bib Pressreader hebt gebruikt, kan je thuis (of elders) nog 7 dagen lang nieuwe kranten of tijdschriften lezen. Daarna moet je weer in de bib naar Pressreader surfen of de app openen, om weer die 7 dagen thuistoegang te krijgen. Tijdens die 7 dagen kan je de titels ook downloaden zodat je ze ook offline kan lezen.

Ga naar de Pressreader

Historische kranten

Historischekrantenbrugge is een krantenbank met Brugse historische kranten (o.a. La Patrie, 't Jaer 30 en Stadsbode) die je online kan lezen.

Ga naar de historische kranten