Koen

Parelduiker

Koen houdt van fictie die écht fictie is: verhalen met een hoek af, of proza dat er stilistisch bovenuit steekt. Pikt af en toe wat fantasy of magisch realisme mee. Favoriete auteurs:Miéville, Murakami, Bolaño en Modiano. Hij is niet vies van een klassieker of een niet vertaalde roman. Hij wil best wat moeite doen, want hij is nog steeds op zoek naar het ultieme boek.

Koen besprak al onderstaande boeken.

Wie de rechtvaardigen zoekt

Wie de rechtvaardigen zoekt

Koen tipt een boek dat onder de radar van de media bleef maar een bijzonder aangename verrassing bleek.

De rook die dondert

De rook die dondert - tip van Koen

Vijf sterren voor deze absolute aanrader!

Nobber

Koen tipt "Nobber" naar aanleiding van "De Ierse Week"!

Achterland

Koen tipt met "Achterland" de langverwachte opvolger van Téa Obreht, die leest als een kruising tussen Deadwood en Emir Kusturica.

Er was eens een rivier

Koen tipt met "Er was eens een rivier" een roman die hij in één ruk uit las en die hem aan Dickens en Chaucer deed denken. Tijdloos en geloofwaardig.

De paradox van geluk

Koen tipt een fijnzinnige roman met warme personages, die wijs is zonder belerend te zijn: "trauma's en tegenslagen vormen een mens en dat hoeft niet altijd negatief te zijn".

De meermin en de courtisane

Elk jaar is er een historische roman die eruit springt. Dit boek hier zou wel eens de verrassing van het jaar kunnen zijn.

What it means when a man falls from the sky

Koen tipt een bundel met twaalf verhalen die alle kanten uitgaan, met prachtige zinnen in die je onmiddellijk wil herlezen.

De acht bergen

Een goede Italiaan gaat er altijd in, dacht Koen, maar "De acht bergen" van Paolo Cognetti deed meer dan dat en maakte een grote indruk op onze parelduiker.