Het zijn vreemde tijden... Misschien geef je als leerkracht online les? Of moet je opdrachten voor de leerlingen klaarzetten op online platformen? Wat inspiratie is misschien wel handig?

• Jeugdboekenmaand op YouTube

Het Jeugdboekenfeest is helaas geannuleerd... Maar op het YouTube-kanaal van de Jeugdboekenmaand vind je heel wat filmpjes van jeugdauteurs waar je misschien een lesopdracht kunt aan koppelen.
    >> Ontdek de filmpjes
  • 15 Fundels gratis

Fundels zijn digitale prentenboeken voor kleuters en digitale leesboekjes voor beginnende lezers. Tot en met 3 april biedt Fundels 15 titels gratis aan! De Brugse bib had sowieso al een abonnement op Fundels, maar tijdens de komende weken kun je iedere week twee extra Fundels ontlenen!
    >> meer info over Fundels

• De Luisterbieb
    Boeken fysiek ontlenen kan nu helaas even niet... Daarom heeft de Luisterbieb een extra selectie mooie luisterboeken toegevoegd, ook voor kinderen. De extra titels zijn er voor iedereen, dus ook als je geen lid bent. Veel luisterplezier!
    >> Ontdek het extra aanbod van de Luisterbieb

• Online tutorials creatief schrijven en fotografie

Wil je je leerlingen thuis een creatieve schrijfopdracht geven? De Openbare Bibliotheek Brugge plaatste de tutorials van schrijfster Lara Taveirne en fotograaf Jelle van Hulle opnieuw online beschikbaar.
    >> Ontdek de tutorials

• Educatieve labo's op Gezelle.be

De lerarenopleiding van Howest en Vives werkten opmerkelijke lessenpakketten uit, geïnspireerd door de natuurgedichten van Guido Gezelle. Van Yoga met Gezelle tot het verfilmen van zijn gedichten. Er zitten zeker opdrachten tussen die de leerlingen zelfstandig thuis kunnen doen. Of laat hen via de filmpjes kennis maken met Gezelles werk. Neem zeker een kijkje:
    >> Gezelle in de klas

• Sweek: online boeken en korte verhalen

Op Sweek vind je de beste gratis boeken, korte verhalen en geserialiseerde romans in alle genres. Kies een tekst uit en laat leerlingen hier creatief mee aan de slag gaan.
    >> Ontdek Sweek

• Een les over boekdrukkunst?

Colard Mansion was Brugges eerste bekende drukker. Inspiratie voor een les over boekdrukkunst vind je op de website van de Brugse bibliotheek, die heel wat werken van Mansion bewaart in haar erfgoedcollecties. Je vindt er een schat aan informatie waar je eventueel vragen of opdrachten voor kan uitwerken waar de leerlingen zelfstandig kunnen aan werken.