Informatie volwassenen

Op zoek naar een goed informatief boek?

Tenzij je een specifieke titel in gedachten hebt, is het haast onmogelijk om net dat ene topwerk uit die gigantische collectie te halen. Deze webpagina is er om je de weg te wijzen. Laat je inspireren!

Actuele thema's

Wie aan de tafel (of aan de toog) wil meepraten over de hete topics van vandaag, informeert zich best eerst grondig. Kwestie dat de debatten gevoerd worden met kennis van zaken! Naast de publicaties die we hieronder opnemen, kun je ook de (internationale) pers erop naslaan via Gopress en Pressreader, volledig toegankelijk in de bib met opties om thuis (verder) te lezen. 

De beste informatieve boeken van 2021

Op het eind van het jaar laten kranten- en tijdschriftenredacties hun licht schijnen over het boekenaanbod van het afgelopen jaar. Onderstaande informatieve boeken werden genoemd als de beste van 2021.
En ondertussen haalden ook enkele informatieve boeken de longlist van de Boon, de nieuwe Vlaamse literatuurprijs voor fictie en non-fictie.

Bestsellers, standaardwerken & spraakmakers

Sommige boeken gaan vlot over de toonbank en worden ware bestsellers. Sommige ervan worden als standaardwerken binnen hun vakdomein aanzien. Andere boeken bereiken die cultstatus nooit, maar doen bij verschijnen toch ook wel wat stof opwaaien in kranten, tijdschriften, radio- of tv-studio's. Het zijn stuk voor stuk interessante titels, over de meest uiteenlopende onderwerpen, die het lezen waard zijn. Veel leesplezier!

Uitgelichte thema's

Naar aanleiding van bepaalde themadagen (of om een andere reden) stelt het bibliotheekteam themapagina's samen. Een pagina biedt een overzicht van wat er over het thema te vinden is in de collectie van de bibliotheek, maar linkt ook door naar externe infokanalen. Hieronder ontdek je de thema's die eerder al uitgelicht werden.

Mantelzorg

Mantelzorg

Een overzicht van wat mantelzorg inhoudt, wat je erover in de bibcollectie vindt, links naar relevante info voor mantelzorgers en meer.

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag (8 maart) werkte de bibliotheek mee aan de Brugse initiatieven en zette ze haar collecties over het thema in de kijker.

Interessante digitale collecties

Via jouw Mijn Bibliotheekprofiel kan je ook enkele informatieve digitale collecties van de bibliotheek raadplegen: kranten en tijdschriften en zelfs een leerplatform met tientallen webinars en cursussen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Online kranten en tijdschriften

Online leerplatform

online leerplatform