Informatie volwassenen

Op zoek naar een goed informatief boek?

Tenzij je een specifieke titel in gedachten hebt, is het haast onmogelijk om net dat ene topwerk uit die gigantische collectie te halen. Deze webpagina is er om je de weg te wijzen. Laat je inspireren!

Bestsellers, standaardwerken & spraakmakers

Sommige boeken gaan vlot over de toonbank en worden ware bestsellers. Sommige ervan worden als standaardwerken binnen hun vakdomein aanzien. Andere boeken bereiken die cultstatus nooit, maar doen bij verschijnen toch ook wel wat stof opwaaien in kranten, tijdschriften, radio- of tv-studio's. Het zijn stuk voor stuk interessante titels, over de meest uiteenlopende onderwerpen, die het lezen waard zijn. Veel leesplezier!

Uitgelichte thema's

Naar aanleiding van bepaalde themadagen (of om een andere reden) stelt het bibliotheekteam themapagina's samen. Een pagina biedt een overzicht van wat er over het thema te vinden is in de collectie van de bibliotheek, maar linkt ook door naar externe infokanalen. Hieronder ontdek je de thema's die eerder al uitgelicht werden.

Mantelzorg

Mantelzorg

Een overzicht van wat mantelzorg inhoudt en wat je erover in de bibcollectie vindt, samengesteld naar aanleiding van Mantelzorgdag (23 juni 2021).

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag (8 maart) werkte de bibliotheek mee aan de Brugse initiatieven en zette ze haar collecties over het thema in de kijker.

Interessante digitale collecties

Via jouw Mijn Bibliotheekprofiel kan je ook enkele informatieve digitale collecties van de bibliotheek raadplegen: kranten en tijdschriften en zelfs een leerplatform met tientallen webinars en cursussen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Online kranten en tijdschriften

Online leerplatform

online leerplatform