Gedichtendag 2020

met dichter Xavier Roelens en harpiste Hannelore Devaere.

Op Gedichtendag is Xavier Roelens te gast in Hoofdbibliotheek Biekorf. Hij draagt er in de leeszaal gedichten voor uit zijn laatste bundel “Onze kinderjaren”. Harpiste Hannelore Devaere zorgt voor passende muziek.

Xavier Roelens (Rekkem, 1976) debuteerde, na een korte carrière in het slammilieu, in 2007 als dichter met “er is een spookrijder gesignaleerd”. De opvolger daarvan, “Stormen, olielekken, motetten”, werd door de jury van de Herman de Coninckprijs tot de vijf beste Vlaamse bundels van 2012 gerekend. Voor zijn recentste bundel “Onze kinderjaren” (2018) vroeg hij aan 365 mensen naar hun vroegste herinnering als kind. Die verhalen vulde hij aan met zijn eigen indrukken en visies en verwerkte hij tot ruim honderd pagina’s poëzie. De bundel leest als een poëtische kroniek die begint in 2004 en aftelt tot 1911. Er duiken figuren uit sprookjes, jeugdboeken en tekenfilmseries in op, maar even goed politici. Roelens toont zich daarmee een geëngageerde dichter en het leverde hem een nominatie voor de Grote Poëzieprijs 2019 op.

De Brugse harpiste Hannelore Devaere zorgt voor passende muziek. Ze treedt op in binnen- en buitenland, zowel solo als bij ensembles. Ze legt zich vooral toe op de historische harp en het renaissance en barokke repertorium van Spanje en Italië.

Schrijf je in voor deze activiteit via het formulier hieronder.

Inschrijvingsformulier
Voor hoeveel personen wens je in te schrijven?