Fictie Jeugd

Op zoek naar een goed boek?

De collectie in de jeugdbibliotheek is zo uitgebreid dat je misschien wel wat hulp kan gebruiken om er dat boek uit te halen dat jij graag zal lezen? Deze webpagina is er om je de weg te wijzen. Want als je niet graag leest, dan heb je gewoon het juiste boek nog niet gevonden. Voor wie graag leest is het boek een vriend voor het leven en wie wil zo'n vriend nu niet?

Bekroonde kinderboeken

Ook in 2022 werden er opnieuw Zilveren en Gouden Griffels en Penselen uitgereikt voor de best geschreven en best geïllustreerde verhalen. De prestigieuze Woutertje Pieterseprijs werd uitgereikt. De leesjury stemde per leeftijdscategorie voor de top drie. Hieronder vind je de boeken uit onze collectie die in de prijzen vielen.
Veel leesplezier!

Voorlezen volgens leeftijd

Voor de allerkleinsten zijn er prentenboeken in alle maten en kleuren. Ze kunnen natuurlijk nog niet zelf lezen. Maar ook als ze het wel al kunnen, blijft het heerlijk om voorgelezen te worden.

Lezen volgens leeftijd

In de jeugdbibliotheek staan de boeken opgesteld volgens leeftijd. Zo ook hier, maar hier bieden we per leeftijd de boeken aan die hun sporen al op een of andere manier verdiend hebben. Kwestie van de kans dat jij naar huis gaat met een boek dat je graag zal lezen te vergroten. Laat je inspireren!

Lezen volgens aanwezigheid: Bieblo

Zijn de boeken die je wil lenen altijd uitgeleend? Probeer dan Bieblo eens!

In Jeugdbibliotheek Biekorf en enkele filialen (DaverloDe DijkDe ZorgeSint-Andries en Xaverianen) staat Bieblo voor jou klaar op een (tablet)scherm. Klik er op "start". Nadat je liet weten hoe oud je bent, kies je aan de hand van afbeeldingen welk soort verhalen je leuk vindt. Op het einde krijg je boekentips die passen bij jouw leeftijd en voorkeuren. Je krijgt alleen maar tips voor boeken die op dat moment in de bibliotheek aanwezig zijn. Je gebruikt Bieblo dus best in de bibliotheek zelf, al kan je het ook van thuis gebruiken. Klik daarvoor op de links die hierboven en -onder achter de bibliotheeknamen zitten. 

Bieblo kan je ook gebruiken in de andere filialen via deze links:

De Arend (Koolkerke)
De Garve (Sint-Jozef)
De Schorre (Dudzele)
J.F. Willems (Zeebrugge)
Lissewege
Sint-Thomas

 

Nog meer tips

Fundels

digitale prentenboeken

Kamishibai

voorleestheater

De Leesjury

de Leesjury

lees en bespreek de nieuwste jeugdboeken

Leeslijsten

leestips voor leerlingen secundair onderwijs