E-boeken

Je kan in de bib een e-reader lenen met daarop (maximaal) 10 e-boeken. Je kiest zelf welke e-boeken er op de e-reader staan. Je leent voor zes weken en kan de uitleentermijn niet verlengen.

Hoe ga je te werk?

  • Je kan in zowat elke vestiging van de Openbare Bibliotheek Brugge een e-reader lenen. Controleer eerst of de bibliotheek van jouw keuze momenteel een e-reader beschikbaar heeft.
  • Kies daarna welke e-boeken je wil lenen. Hou er rekening mee dat je enkel e-boeken kan lenen die aanwezig zijn in de collectie. Hieronder vind je een overzicht van alle e-boeken waaruit je kan kiezen.
  • Ben je op zoek naar een specifieke titel, tik dan jouw zoekterm in dit zoekvenster en klik op "Zoeken". Je krijgt een resultatenlijst te zien. Als je kan verfijnen op materiaalsoort "e-boek" (zie screenshot hieronder), dan betekent dit dat we jouw titel als e-boek hebben. Controleer dan alleen nog of het momenteel aanwezig is.
    e-boek verfijnen.png
  • Is er een e-reader beschikbaar en zijn de e-boeken van jouw keuze aanwezig, vraag dan jouw e-reader met e-boeken online aan.

Je zal via mail verwittigd worden als de e-reader voor jou klaar ligt.

De eerste keer dat je een e-reader leent, zal je dit reglement moeten ondertekenen.