E-boeken

E-boeken lenen kan in de Openbare Bibliotheek Brugge op twee manieren:

* van thuis lenen en lezen op jouw eigen smartphone, tablet, e-reader of computer

* een e-reader van de bib lenen met daarop de e-boeken van jouw keuze

Van thuis lenen en lezen op jouw eigen smartphone, tablet, e-reader of computer

Leen gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers.

Zo werkt het:

1) Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib.

OF

Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link

2) Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreren), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

3) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Veel leesplezier!

Heb je vragen over deze dienst?

Duik in de handleidingen:

Je zal merken dat je enkel e-boeken kan lenen die momenteel niet uitgeleend zijn. Daarvoor is de filter op "beschikbaarheid" wel handig. Zo zie je enkel de e-boeken die je momenteel kan lenen. Via de app op smartphone of tablet heb je ook een filter op taal.

Vragen of problemen? Raadpleeg de Help-pagina. Geen antwoord gevonden? Neem dan contact op met de bib, we helpen je graag verder.

 

Een e-reader van de bib lenen met daarop de e-boeken van jouw keuze

Je kan in de bib een e-reader lenen met daarop (maximaal) 10 e-boeken. Je kiest zelf welke e-boeken er op de e-reader staan. Je leent voor zes weken en kan de uitleentermijn niet verlengen.

Hoe ga je te werk?

  • Je kan in zowat elke vestiging van de Openbare Bibliotheek Brugge een e-reader lenen. Controleer eerst of de bibliotheek van jouw keuze momenteel een e-reader beschikbaar heeft.
  • Kies daarna welke e-boeken je wil lenen. Hou er rekening mee dat je enkel e-boeken kan lenen die aanwezig zijn in de collectie. Hieronder vind je een overzicht van alle e-boeken waaruit je kan kiezen.
  • Ben je op zoek naar een specifieke titel, tik dan jouw zoekterm in dit zoekvenster en klik op "Zoeken". Je krijgt een resultatenlijst te zien. Als je kan verfijnen op materiaalsoort "e-boek" (zie screenshot hieronder), dan betekent dit dat we jouw titel als e-boek hebben. Controleer dan alleen nog of het momenteel aanwezig is.
    e-boek verfijnen.png
  • Is er een e-reader beschikbaar en zijn de e-boeken van jouw keuze aanwezig, vraag dan jouw e-reader met e-boeken online aan.

Je zal via mail verwittigd worden als de e-reader voor jou klaar ligt.

De eerste keer dat je een e-reader leent, zal je dit reglement moeten ondertekenen.