Online digisessies over jouw smartphone

Online lessenreeks over een bepaald aspect van jouw smartphone.

Kristof D’hanens, bezieler van appstublieft.be, maakt je in vier woensdagvoormiddagen (telkens van 9.30 tot 11.30 uur) wegwijs in een bepaald aspect van jouw smartphone. De sessies volg je online via Zoom. Halverwege is er telkens een pauze van tien minuten. Aan het eind van elke sessie zal je ook vragen kunnen stellen. Inschrijven (€ 5 per sessie) kan via de website van Vormingplus. (Je vindt de inschrijflink ook hieronder per sessie.)
Je kan kiezen uit deze sessies:

  • Woensdag 10 maart: Help! Ik heb een nieuwe smartphone nodig!

Dringend nood aan een nieuwe smartphone? Maar weet je niet goed waar te beginnen? Geen nood! Na deze sessie weet je precies hoeveel RAM, cores en megapixels je nodig hebt.

Je krijgt een overzicht van de verschillende merken en systemen die bestaan. Wat is het verschil tussen wifi en 4G? En hoeveel mag jouw nieuwe toestel kosten?

In deze sessie krijg je antwoorden op al je vragen.
Schrijf je in!

  • Woensdag 17 maart: De beste apps voor je smartphone en tablet

Veel mensen gebruiken op hun smartphone eigenlijk maar een beperkt aantal apps. En toch bestaan er miljoenen apps die het leven gemakkelijker kunnen maken. Zo veel dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Maar welke zijn echt de moeite?

In deze demosessie maak je kennis met een 25-tal verrassende apps voor alle mogelijke doeleinden: om te gebruiken op kantoor, op reis, om te sporten, …
Schrijf je in!

  • Woensdag 24 maart: Een sociaal netwerk voor iedereen

Facebook kent intussen iedereen, maar er bestaan nog veel meer sociale netwerken. In deze demosessie gidst Kristof je door Instagram, LinkedIn, Twitter en Pinterest. Maar je maakt ook kennis met minder gekende netwerken als Untappd, Vivino, Goodreads en Strava.

Hoe zit dat nu juist met die stories op Instagram? Waarom zijn politici zo’n grote fans van Twitter? En hoe maak je een inspiratiebord op Pinterest? Na deze lezing ben je helemaal mee.
Schrijf je in!

  • Woensdag 31 maart: Wandelen, fietsen en navigeren met je smartphone

Heb je nog een GPS nodig voor in je auto of om te fietsen of wandelen? Eigenlijk niet.

Op je smartphone kun je heel wat handige apps installeren om wandel- en fietsroutes uit te stippelen. Zowel om op je werk te geraken als om te ontspannen in het weekend.

Kristof demonstreert ook de belangrijkste apps om je te verplaatsen met de auto en het openbaar vervoer.
Schrijf je in!