Digipunt

Hoofdbibliotheek Biekorf en  de filialen doen dienst als digipunt. 

Ze stellen digitale apparatuur én ondersteuning ter beschikking.

Toegang tot de digitale wereld

De Openbare Bibliotheek Brugge neemt een grote rol op zich in Digibanken, het e-inclusiebeleid van Stad Brugge. 

Met Hoofdbibliotheek Biekorf en haar filialen zit de bibliotheek stevig verankerd in alle buurten van Brugge en dat is ideaal om in eerste instantie de toegang tot de digitale wereld te verzekeren

Alle bibliotheken beschikken over een openbare computerruimte waar iedere burger gratis gebruik van kan maken. Er staat minstens één computer met toegang tot internet, Microsoft Office-toepassingen en printmogelijkheden. Daarnaast biedt elke bibliotheek ook gratis wifi aan.

 

Digitale ondersteuning

Maar het houdt niet op bij het verschaffen van toegang tot de digitale wereld.

In Hoofdbibliotheek Biekorf kan je tijdens de openingstijden steeds terecht met jouw digitale vragen. Blijkt jouw vraag toch te ingewikkeld voor de bibliotheekmedewerkers, dan verwijzen ze jou door naar gespecialiseerde digihulp. Die digihulp vind je zowel in Hoofdbibliotheek Biekorf (wekelijks op woensdag) als in de grotere filialen (op dinsdag/zaterdag). Alle praktische data vind je via de link hieronder.

De bibliotheek biedt niet enkel een antwoord op jouw digitale vragen. Dankzij de digisessies kan je je verdiepen in een bepaald aspect van de digitale wereld.  Sommige sessies hebben een praktisch doel (leren werken met Mijn Burgerprofiel, My e-box, My Pension, Mijn Gezondheid of My MinFin), andere hebben eerder een ludieke insteek (zoals het leren ontwerpen van postkaartjes met Canva). Via de link hieronder ontdek je welke digisessies er in de bib op het programma staan.