Je kan op verschillende locaties op "consultatie" komen bij de digidokter.
In Hoofdbibliotheek Biekorf kan je elke woensdagnamiddag tussen 14u en 16u gewoon langskomen. Nieuw is dat je ook op afspraak kan komen (zodat je je beurt niet hoeft af te wachten). Het hoeft niet, maar het kan.
De vier grote filialen nemen elk om beurt een zaterdag voor hun rekening. Elke eerste zaterdag van de maand in bibliotheek Xaverianen (Sint-Michiels), elke tweede zaterdag in bibliotheek Daverlo (Assebroek), derde zaterdag in bibliotheek De Zorge (Sint-Kruis) en vierde in de bib van Sint-Andries. Telkens tussen 10u en 12u.
Elke eerste dinsdag van de maand kan je in Bibliotheek De Dijk (Sint-Pieters) langsgaan bij de Digidokter. Telkens tussen 15u en 17u.
Via de links hieronder vind je per locatie op welke specifieke data je er naar de digidokter kan.
Soms zoekt de digidokter nog andere oorden op. Als dat het geval is, dan vind je de concrete data en locaties hieronder.
De digidokters
Apps zoeken in de Store en installeren op jouw toestel? Selfies nemen en op Facebook zwieren of misschien zelfs meteen wegschrijven naar de cloud? Whatsappen met vrienden en familie? Wandelen of fietsen met je smartphone als gps? Wat je vraag of probleem ook is, je bent welkom!
Als je langskomt, krijg je hulp van Dirk, Han, Joost, Karel of Pol. Stuk voor stuk hebben ze tonnen ervaring bij het verhelpen van computerproblemen. Ze gaan geen enkel probleem uit de weg en kijken er nu al naar uit om jouw vraag te beantwoorden! Ze wisselen elkaar af in Hoofdbibliotheek Biekorf en zijn vaak vast gezicht in een filiaal.

Digidokter in De Zorge
Ik ben al meer dan 40 jaar actief als informaticus. Eerst meer dan 10 jaar voor Stad Brugge sinds de start van de Informaticadienst. Daarna 15 jaar als verantwoordelijke van de hardware in een soft- en hardwarebedrijf en sinds 2002 tot op vandaag voor een internationaal logistiek bedrijf waar ik terugkeerde naar mijn oude liefde voor het programmeren. Een leven vol met het oplossen van informaticaproblemen van allerlei slag en dat van jou kan er ook nog bij. Ik hou me ver weg van sociale media en had nog geen Android telefoon in mijn handen voor ik als digidokter begon, maar ik ga problemen niet uit de weg en bijt me fanatiek vast tot ik een oplossing vind.

Digidokter in Daverlo
Al meer dan twintig jaar ben ik een verwoed computerfan - naast voetbal, hou ik ook nog van films, romans en… gedichten lezen en bespreken. In een vorig leven was ik leerkracht. Vandaag help ik tal van vrienden die digitale problemen hebben én bouw en onderhoud ik tal van websites (o.a. over Android, de iPad en computers voor beginners). Zoveel mogelijk mensen helpen om de mogelijkheden van computer, tablet en smartphone onder de knie te krijgen, zie ik als een uitdaging. Ik hou er vooral van om te zoeken tot ik ook een oplossing voor jouw digitaal probleem heb gevonden.

Digidokter in Sint-Andries
Als administratief diensthoofd bij Vandemoortele Izegem was ik al van bij het prille begin van de personal computer (1980) betrokken bij de begeleiding van veel medewerkers in allerhande toepassingen. Buiten het beroepsleven heb ik die digitale skills ook bijgeschaafd via verschillende avondcursussen in allerhande domeinen (software, hardware, website creaties etc.). Sinds de intrede van de tablet en de smartphone is de interesse alleen maar toegenomen. Zo komt het dat ik reeds vele jaren binnen mijn vriendenkring en leeftijdscategorie gekend ben als probleemoplosser. Waarom dan ook niet die kring uitbreiden naar alle mensen die een beetje hulp kunnen gebruiken in die snel evoluerende digitale wereld met meer en meer onontbeerlijke toepassingen in het dagelijks leven. Alhoewel ikzelf een Windows- en Android-liefhebber ben is de wereld van iPad en iPhone mij ook niet vreemd. En in ons team van digidokters leren we bij elke sessie veel bij door het samen oplossen van diverse problemen.

Digidokter in Xaverianen
Beroepshalve, maar ook uit sterke persoonlijke interesse voor technologie, heb ik gedurende de laatste 30 jaar wel wat kennis opgebouwd over de digitale wereld. Bij de digidokters wil ik mijn kennis graag nuttig gebruiken om mensen zo veel mogelijk te helpen bij hun digitale praktische problemen:
communicatie: telefoon, berichten versturen, mail, delen van foto's, video-chat,
sociale media - Facebook, Whatsapp, ....
informatie zoeken
online bankieren en winkelen
overheidstoepassingen ...

In de jaren ’80 was ik beroepshalve bezig met PC-opleidingen voor eindgebruikers en sindsdien ben ik de materie ook als hobby blijven volgen.
Bij mij kan je terecht met vragen over Microsoft Windows / Word, Excel, Powerpoint / Mappen en bestanden / Werken in de cloud (Dropbox, Onedrive, iCloud,…) / iPad / iPhone / Mac / GPS / Fotobewerking / Internet / E-mail / …

Al heel wat jaren ben ik voor verschillende instanties betrokken geweest bij de helpdesk voor informaticaproblemen. Ik ben vooral geïnteresseerd in smartphones en tablets, zowel Android als Apple. Daarnaast kan ik ook goed overweg met Windows en Apple MacBook.
Ik help je dus graag op weg bij digitale problemen!