De Digidokter

gratis ICT-helpdesk in de bib

Heb je vragen over je smartphone, tablet, computer of laptop? Stel ze aan de digidokter!

Vanaf september 2021 kan je ook opnieuw op consultatie komen in de bib. Gratis en zonder inschrijven. Waar en wanneer precies vind je hieronder. De digidokters blijven ook bereikbaar via mail (digidokters@gmail.com).

Hoofdbibliotheek Biekorf

Elke tweede en vierde woensdag van de maand

tussen 14u en 16u
 

Bibliotheek Xaverianen (Sint-Michiels)

Elke eerste zaterdag van de maand

 tussen 10u en 12u.

Bibliotheek Daverlo (Assebroek)

Elke tweede zaterdag van de maand

tussen 10u en 12u

Bibliotheek De Zorge (Sint-Kruis)

Elke derde zaterdag van de maand

tussen 10u en 12u

Bibliotheek Sint-Andries

Elke vierde zaterdag van de maand

tussen 10u en 12u

De digidokters

Apps zoeken in de Store en installeren op jouw toestel? Selfies nemen en op Facebook zwieren of misschien zelfs meteen wegschrijven naar de cloud? Whatsappen met vrienden en familie? Wandelen of fietsen met je smartphone als gps? Wat je vraag of probleem ook is, je bent welkom!

Als je langskomt, krijg je hulp van Joost, Karel, Lut of Wilfried. Stuk voor stuk hebben ze tonnen ervaring bij het verhelpen van computerproblemen. Ze gaan geen enkel probleem uit de weg en kijken er nu al naar uit om jouw vraag te beantwoorden!

Joost Dancet

Joost Dancet

Al bijna twintig jaar ben ik een verwoed computerfan - ik hou ook van lekker eten en drinken, volleyballen en… gedichten lezen en bespreken. In een vorig leven was ik leerkracht. Vandaag bouw en onderhoud ik tal van websites (o.a. over de iPadcomputers voor beginners en Android), help ik tal van vrienden die computerproblemen hebben én geef ik een paar uurtjes per week computerles aan anderstaligen. Zoveel mogelijk mensen helpen om de mogelijkheden van computer, tablet en gsm onder de knie te krijgen zie ik als een uitdaging. Ik hou er vooral van te zoeken tot ik ook een oplossing voor jouw digitaal probleem heb gevonden.

Karel Vandeputte

Karel Vandeputte

In de jaren ’80 was ik beroepshalve bezig met PC-opleidingen voor eindgebruikers en sindsdien ben ik de materie ook als hobby blijven volgen.

Sedert 2011 ben ik lesgever bij Seniorennet Vlaanderen.

Bij mij kan je terecht met vragen over Microsoft Windows / Word, Excel, Powerpoint / Mappen en bestanden / Werken in de cloud (Dropbox, Onedrive, iCloud,…) / iPad / iPhone / Mac / GPS / Fotobewerking / Internet / E-mail / …

Lut Truyens

Lut Truyens

Sinds mijn pensionering  als maatschappelijk werkster ben ik o.a. actief als vrijwilliger in de Oxfam-wereldwinkel, maar ook in de digitale sector. Met gewone "basiskennis" van de computer als startpunt begon ik korte cursussen te geven voor "Seniornet Vlaanderen" om senioren wegwijs te maken in de digitale wereld. Zo begeleid ik modules van 2-3 namiddagen in enkele dienstencentra in West-Vlaanderen. Daarbij horen ook toepassingen zoals het gebruik van Android-tablets en -smartphones, maar ook een fotoboek maken, eenvoudige fotobewerking of wegwijs raken in de sociale media,...
Mijn andere hobby's zijn reizen, lezen, fotografie en sport.

Wilfried Dezwarte

Na een rijk gevulde en mooie loopbaan in het Sint-Lodewijkscollege als onderwijzer (via het BLO Het Noordveld naar Christus-Koning en Zandstraat), na vele jaren lesgever aan het JMA "De Toverfluit", na de laatste schooljaren als ICT-er en lesgever voor (toen nog) Volkshogeschool Brugge en nog steeds voor VormingPlus Oostende-Westhoek (Android smartphone en tablet), werd ik "computer-buddy" (lees: digidokter) voor de bib in Middelkerke. Wat ik daar op zaterdag doe, kan ik evenzeer doen op woensdag in de Brugse Biekorf: nuttig bezig zijn...