De Zevensprong bestaat uit verschillende projecten die de bibliotheek uitwerkte voor klassen. We starten in de derde kleuterklas en eindigen in het zesde leerjaar. Deelname is gratis. Reserveren kan via deze link.

Derde kleuterklas: Vlieg je met me mee?

Aan de hand van het verhaal 'De boekenberg' maken de kinderen kennis met de wondere wereld van verhalen. Een speelse boeken-domino brengt hen bij het hoofdpersonage van het boek. Samen met Lucas ontdekken de kleuters dat niet alleen vogels, maar ook mensen kunnen vliegen... in hun fantasie.

Duur: 50 minuten

Eerste leerjaar: Jeugdboekenmaandproject

Het thema van de Jeugdboekenmaand 2024 is 'Sport en spel'. Met het eerste leerjaar duiken we in de verhalen van Vos & Haas. We wisselen voorlezen en opdrachten met elkaar af.
Verklap dit nog niet aan de kinderen want we zullen samen met hen het boek raden.

Duur: 60 minuten
in maart

Tweede leerjaar: Bib-memory

Welke boekjes kan ik lezen? Waarom mag ik mijn boek niet houden? Hebben ze ook films in de bib? Hoe kan ik mijn eigen pasje krijgen? ... Tijd voor een heus bezoek waarin we de kinderen aan de hand van een memoryspel stap voor stap wegwijs maken in de bib. 

Duur: 50 minuten

Derde leerjaar: Een boek kiezen dat bij je past, is een kunst.

Hoe weet ik of ik een boek leuk zal vinden? Welk type lezer schuilt er in mij? Aan de hand van animatiefilmpjes stellen we zes personages met elk hun eigen interesses voor. Met 'Bieblo' ontdek je dat ieder kind een boek vindt dat bij hem of haar past. Op basis van aangeduide interesses stelt Bieblo enkele leestips voor. Help jij de personages een leuk boek te vinden? En doe je dan ook eens de test voor jezelf? 

Duur: 50 minuten

Online alternatief om in de klas te doen

Vierde leerjaar: Jeugdboekenmaandproject

Het thema van de Jeugdboekenmaand 2024 is 'Sport en spel'. Met het vierde leerjaar strijden we om de titel van ‘slimste klas’ ter wereld (of toch van Brugge en deelgemeenten). 
We spelen een quiz met als thema sport en spel. 

Duur: 60 minuten
in maart

Vijfde leerjaar: De legende van de Brugse Beer

In dit erfgoedproject maken de kinderen kennis met de legende van het Brugs Beertje en met de erfgoedcollectie van onze bibliotheek. De legende werd herschreven door Brigitte Minne en geïllustreerd door Greet Bosschaert. Via allerlei opdrachten duiken de leerlingen het verleden in. 

Duur: 60 minuten
Te boeken na de paasvakantie.

Zesde leerjaar: Bib Go!

In deze instructie maken we de leerlingen wegwijs in het ruime aanbod van boeken in de jeugdbib. We tonen ze kort hoe ze vlot een boek kunnen opzoeken in de catalogus en waar ze het terugvinden in de bib. Daarna gaan de leerlingen per 2 of 3 aan de slag met tablet. Ze leren een boek uitkiezen die bij hen past. Met een tablet in de hand doorlopen de leerlingen een opdrachtenparcours en komen zo in contact met de collectie om te ontdekken wat zij leuk vinden om te lezen. 

Duur: 90 minuten