Smartschool

Je kan via een widget een rechtstreekse link naar de catalogus van de bib op de elektronische leeromgeving van de school plaatsen.

Vraag de widget aan via bibenschool.so@brugge.be.

Gopress op school

Gopress is een online archief van Nederlandstalige kranten- en tijdschriftartikelen (vanaf twee dagen na publicatiedatum van het artikel en het archief gaat terug tot ca. 1995). Scholen kunnen via de bib een gratis abonnement op Gopress aanvragen, of het huidige abonnement laten omzetten in een gratis abonnement.

Voor meer info kan je mailen naar bibenschool.so@brugge.be.

Digitale kranten in de bib

De krantenkiosk van Gopress biedt de laatste zeven publicatiedagen van de belangrijkste Belgische dag- en weekbladen aan. Het platform is enkel toegankelijk binnen de bibliotheek (hoofdbib en filialen).

Library Press Display biedt meer dan 2000 buitenlandse kranten aan. Het platform is enkel toegankelijk in Hoofdbibliotheek Biekorf. Je kan er de kranten ter plaatse lezen, of downloaden en dan thuis offline lezen.

Brugs digitaal erfgoed

  • In januari 2020 lanceren we een gloednieuwe website rond Guido Gezelle, mét educatief luik. Meer info volgt.
  • Xplore Bruges is de officiële bezoekersapp van de Stad Brugge, met o.a. de Guido Gezellewandeling die ontwikkeld werd door het Gezellearchief van de Openbare Bibliotheek Brugge. Sinds mei 2019 zit de app in een nieuw jasje. Download de gratis app via Google Play / App Store.
  • Erfgoedbrugge.be is een online verzamelplek voor Brugse erfgoedcollecties, waaronder de schitterende collecties uit onze erfgoedbibliotheek. Op erfgoedbrugge.be kan je enkele erfgoedstukken uit de bib digitaal raadplegen (vroeger historischebronnenbrugge.be). Je kan er ook de historische krantencollectie van de bib online raadplegen en doorzoeken.
  • Op het YouTube-kanaal van de bibliotheek ontdek je filmpjes over oude druktechnieken en “Biekorfsessies” waarin telkens één object uit onze
    erfgoedcollecties belicht wordt.

Andere erfgoedtips

  • Flandrica.be bundelt letterschatten uit Vlaamse erfgoedbibliotheken, o.a. de Openbare Bibliotheek Brugge.
  • MOOC Middelnederlands is een initiatief van Universiteit Antwerpen dat
    Middelnederlandse literatuur voor een breed publiek wil ontsluiten met een reeks open online colleges (Massive Open Online Course): moocmnl.kantl.be