Betty tipt een schitterend debuut waarvoor zo goed als alle superlatieven tekortschieten: "Confituurwijk" van Femke Vindevogel.

confituurwijk.jpg

Schitterend debuut waarvoor zo goed als alle superlatieven tekortschieten.

In een aantrekkelijke stijl en een zeer fris taalgebruik is dit een verhaal dat zich bij manier van spreken zó om de hoek zou kunnen afspelen. Maar er zit veel achter de gevels. Het leven bestaat uit verschillende lagen.

Na de dood van haar vader ziet Marie zich genoodzaakt om een nieuwe stek te zoeken. Zo komt ze terecht in de zogenaamde Confituurwijk. Deze wordt in de gemeente als een soort van achterstandswijk bekeken, en dat is niet toevallig! De aanpassing verloopt moeilijk voor Marie, ze vindt niet gemakkelijk aansluiting. Gelukkig blijkt er ook nog iemand te wonen die ze kent van vroeger.

Gaandeweg krijgen de aanvankelijk vaak karikaturale buurtbewoners meer inhoud, meer achtergrond. Via heel wat tragi-komische situaties leert Marie zich voorzichtig te integreren, al gebeurt dit met veel vallen en opstaan.

Femke Vindevogel bezit het talent om mensen van vlees en bloed neer te zetten, hoe vreemd of ondoorgrondelijk ze aanvankelijk ook mogen lijken, de personages blijven goed invoelbaar. 
Een debuut dat absoluut naar méér smaakt!

Betty

 

 

Dit is maar een van de leestips van Betty, de boekenbelever van onze leesbrigade.