Titel
Asteroid city / screenplay and directed by Wes Anderson
Regisseur
Wes Anderson
Acteur
Jason Schwartzman Scarlett Johansson Tom Hanks
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2023
Speelduur
100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083262952

Over Wes Anderson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Diana Ringo

Wesley Wales (Wes) Anderson (Houston (Texas), 1 mei 1969) is een Amerikaans regisseur en scenarist van films en commercials. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Texas. Hij heeft veel samengewerkt met Owen Wilson, die hij ontmoette tijdens een toneelschrijfcursus aan de universiteit. Hij heeft meer dan dertig belangrijke filmprijzen gewonnen en drie Oscar-nominaties in de wacht gesleept.

Filmografie

  • Bottle Rocket (korte film) (1994)
  • Bottle Rocket (1996)
  • Rushmore (1998)
  • The Royal Tenenbaums (2001)
  • The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)
  • Hotel Chevalier (korte film) (2007)
  • The Darjeeling Limited (2007)
  • Fantastic Mr. Fox (2009)
  • Moonrise Kingdom (2012)
  • Castello Cavalcanti (korte film) (2013)
  • The Grand Budapest Hotel (2014)
  • Isle of Dogs…Lees verder op Wikipedia