Boek
Nederlands

F*ck die onzekerheid : nooit meer (onterecht) bang om door de mand te vallen

+1
F*ck die onzekerheid : nooit meer (onterecht) bang om door de mand te vallen
×
F*ck die onzekerheid : nooit meer (onterecht) bang om door de mand te vallen F*ck die onzekerheid : nooit meer (onterecht) bang om door de mand te vallen

F*ck die onzekerheid : nooit meer (onterecht) bang om door de mand te vallen

Zelfhulpgids voor vrouwen die hun onzekerheid willen overwinnen en zo maatschappelijk succesvol willen worden.
Titel
F*ck die onzekerheid : nooit meer (onterecht) bang om door de mand te vallen
Andere titel
Fuck die onzekerheid : nooit meer onterecht bang om door de mand te vallen
Auteur
Vreneli Stadelmaier
Taal
Nederlands
Editie
Twaalfde herziene, uitgebreide druk
Uitgever
[Weesp]: Shemedia, 2020 | Andere uitgaves
222 pagina's : illustraties
ISBN
9789082503302 (paperback)

Besprekingen

Vrouwen willen te graag pleasen, waardoor ze zichzelf en elkaar saboteren op de weg naar de top. Volgens Stadelmaier is onzekerheid één van de belangrijkste oorzaken. Het is die onzekerheid die maakt dat vrouwen afhaken. Dat ze de lat liever lager dan hoger leggen. Of juist heel hoog. Waardoor ze het niet volhouden. Ze noemt dit het impostor syndrome: het gevoel dat je niet past in de situatie of rol waarin je je bevindt omdat je denkt de benodigde competenties te missen. Rationeel weet je dat dit niet zo is, maar je voelt je een bedreiger. Je bent bang om door de mand te vallen. In dit boek roept bedrijfskundige en coach Stadelmaier vrouwen op het heft in eigen handen te nemen en een andere strategie te kiezen. Om het impostor syndrome te overwinnen beschrijft ze zeven stappen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Door harde bewijzen te verzamelen, door competenties in kaart te brengen en feedback te vragen. Door prioriteiten te stellen om te voorkomen dat je te hard gaat werken. Door j…Lees verder

Over Vreneli Stadelmaier

CC BY 3.0 - Foto van/door Marieke van Meijeren

Verena Maria Johanna (Vreneli) Stadelmaier (Nijmegen, 2 augustus 1962) is een Nederlands feministe, auteur en loopbaancoach.

Leven en werk

Stadelmaier studeerde economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde coachopleidingen aan de Academie voor Psychotherapie en in Zijnsoriëntatie. Als bedrijfseconoom werkte zij onder meer bij Wolters Kluwer, Nationale-Nederlanden en de thuiszorg. In de periode 2010-2013 was zij vaste co-host in het programma Zaken doen met bij BNR Nieuwsradio. In 2007 startte Stadelmaier een coachingsbureau. In 2014 schreef zij F*ck die Onzekerheid, over het oplichterssyndroom bij vrouwen.

In 2015 won Stadelmaier de Joke Smit-prijs met haar inspanningen op de thema's meer vrouwen aan de top, economische zelfstandigheid van vrouwen en gelijkheid van mannen en vrouwen.

Bibliografie