Boek
Nederlands

Waar gaan we eigenlijk heen

Toon Tellegen (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
Bundeling filosofisch getinte dierenverhalen.
Titel
Waar gaan we eigenlijk heen
Auteur
Toon Tellegen
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2023
119 p. : ill.
ISBN
9789021482545 (hardback)

Besprekingen

Een bundel met filosofisch getinte dierenverhalen. De eekhoorn en de mier stuiten tijdens hun tocht op een muur waarachter niets blijkt te zijn. Dit leidt tot een diepgaand gesprek over de concepten ‘iets’, 'niets' en ‘oneindigheid’. Ze realiseren zich dat ze alles kunnen denken, behalve elkaar wegdenken. De bundel bevat naast filosofische verhalen ook verhalen die ontroeren, aan het denken zetten en laten lachen. In zachte stijl geschreven. Met fraaie gekleurde illustraties. Toon Tellegen (Brielle, 1941) is een zeer bekende Nederlandse auteur, acteur, arts en dichter. Zijn werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Constantijn Huygens-prijs, de Gouden Griffel en de Zilveren Griffel. Ook ontving hij voor zijn hele oeuvre de Theo Thijssenprijs en de Constantijn Huygens-prijs. Thé Tjong-Khing (Purworejo, 1933) is een Nederlandse illustrator. Hij ontving behalve drie Gouden Penselen, een Zilveren Penseel en de Woutertje Piete…Lees verder

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia