Boek
Nederlands

Het gouden ei

Tim Krabbe (auteur)
Een jongeman gaat op zoek naar zijn raadselachtig verdwenen levensgezellin.
Onderwerp
Verdwijningen
Titel
Het gouden ei
Auteur
Tim Krabbe
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2016 | Andere uitgaven
97 p.
Aantekening
Verfilmd als Spoorloos (Nederland) en The vanishing (Verenigde Staten)
ISBN
9789044618068 (paperback)

Besprekingen

Rex en Saskia zijn met de auto onderweg naar hun vakantieverblijf in Frankrijk. Bij een tankstop gaat Saskia nog even iets te drinken halen. Ze komt niet meer terug. Er is aanvankelijk geen enkel spoor. Rex kan de plotse verdwijning van zijn geliefde niet vergeten. Hij besluit, na jaren, zich opnieuw in de zaak in te graven. Zijn zoektocht brengt hem oog in oog met haar moordenaar, die hem een macaber aanbod doet. Rex krijgt nl. het aanbod precies hetzelfde te ondergaan als zijn vriendin. De dood als hereniging met de geliefde. Het klinkt als een schijnoplossing, en dat is het ook. "Er was maar één hoop. Er vloog nog zo'n gouden ei door de ruimte, als ze tegen elkaar botsten zouden ze allebei vernietigd zijn, dan was het afgelopen. Maar het heelal was zo groot!" Hopeloos dus, maar o zo verleidelijk.

Krabbé neemt in het literaire wereldje van Nederland een gecontesteerde plaats in. Voor sommigen schrijft Krabbé 'slechts' misdaadromans. De liefhebbers van misdaadromans vinden Kra…Lees verder
Tim Krabbé (1943) is bekend als schaakmeester, wielerprof, sportverslaggever en als schrijver van filmscripts, verhalen en romans. Krabbé heeft ook in deze novelle, zijn meeste bekende, een flitsende stijl, met geestige, bizarre, maar ook zeer gevoelige momenten. De structuur is verrassend knap: achteraf passen alle stukjes in elkaar. Dit sprookje van de misdaad verhaalt van de vakantiereis van Rex en Saskia. Saskia verdwijnt op een raadselachtige manier bij een benzinestation. Jaren later ontdekt Rex hoe dat gebeurd is. Dit boek is bij uitstek geschikt voor een zeer breed publiek. Verfilmd als 'Spoorloos' en 'The vanishing'. Kleine druk. Vanaf ca. 16 jaar.

Over Tim Krabbe

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Jack de Nijs voor Anefo

Hans Maarten Timotheus (Tim) Krabbé (Amsterdam, 13 april 1943) is een Nederlands schrijver, schaker en wielrenner. Naast romans schreef hij verschillende boeken over zijn twee grootste passies: schaken en wielrennen.

Biografie

Familieleden en opleiding

Krabbé stamt uit een creatieve familie. Zijn grootvader Hendrik Maarten Krabbé en vader Maarten Krabbé waren bekende kunstschilders; zijn moeder, Margreet Reiss (1914-2002), was filmvertaalster en schrijfster; zijn broer Jeroen Krabbé is acteur, regisseur en kunstschilder en zijn halfbroer Mirko Krabbé is multimediakunstenaar en ontwerper.

Hij voltooide in 1960 de HBS-B aan het Spinoza Lyceum in Amsterdam en studeerde enige tijd psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Krabbé is getrouwd geweest met Liz Snoijink, met wie hij een zoon heeft. Naast schrijven en schaken heeft hij wat geacteerd (onder andere in het sati…Lees verder op Wikipedia