Boek
Nederlands

Een hele lieve fuck you

+1
Een hele lieve fuck you
×
Een hele lieve fuck you Een hele lieve fuck you

Een hele lieve fuck you

Genre:
Een journaliste wordt onverwachts naar een filmfestival gestuurd en komt terecht in een werled vol gekonkel en seksuele intimidatie.
Titel
Een hele lieve fuck you
Auteur
Sylvia Van Driessche 1976-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2021
267 p.
ISBN
9789492626752 (paperback)

Besprekingen

Alexa Blondé - journaliste bij een maandblad en veelvuldig tekstschrijver over lippenstiften - wordt met tegenzin naar het filmfestival Sea Film Fest gestuurd. Haar grote jeugdliefde - met wie ze een duister verleden deelt - probeert ze met alle moeite te ontwijken. Daarbij ontdekt ze de ware reden van het ontslag van haar collega. Langzaam maar zeker sijpelt ze de wrede wereld in van narcistische persoonlijkheden en seksuele intimidatie en zet ze haar carrière en haar leven op het spel om een eind te maken aan deze ongelijke machtsverhouding. Sylvia van Driessche (1976) won in 2017 met haar boek 'Liefdestips aan mezelf' de Hebban YA-prijs en gooit het nu over een andere boeg. Van Driessche beschrijft met dit boek een krachtig onderwerp - #METOO en seksueel geweld - waar vrouwen vandaag de dag nog steeds mee te maken hebben. Magnifiek dat je toch luchtig en met gepaste humor over zo'n gevoelig onderwerp kan schrijven.

Over Sylvia Van Driessche

Sylvia Van Driessche (4 september 1976) is een Belgische journalist en schrijver.

Levensloop

Van Driessche is de dochter van Vic Dennis, pseudoniem van Ernest Van Driessche. Begin 2009 werd ze hoofdredactrice van het jongerenblad Joepie, waar ze Tinne Marant opvolgde. Van dit tijdschrift was haar vader in de tweede helft van de jaren 70 mede-oprichter. In april 2014 stopte Van Driessche als hoofdredacteur van Joepie. Ze werd opgevolgd door Niels Janssens.

In 2012 bracht ze het boek Liefste Joepie, 40 jaar stiekeme lezersbrieven uit. In 2013 schreef Van Driessche het jeugdboek Tussen De Sterren. Het vervolg hierop verscheen in 2014, getiteld Sterrenregen. Als derde boek in de reeks schreef ze Sterrenbeeld: eenhoorn (2015). Het vierde deel Sterrennachten kwam uit in april 2016.

Haar boek, Liefdestips aan mezelf: het dagboek van Olivia Jacobs kwam uit in oktober 2…Lees verder op Wikipedia