Boek
Engels
Advocaat Eddie Flynn probeert op intelligente wijze de onschuld van zijn cliënt te bewijzen terwijl ondertussen de echte moordenaar een ingenieus plan ontrolt waarbij niemand veilig is. Aan de jury de taak om de verdachte schuldig of onschuldig te bevinden.
Titel
Thirteen
Auteur
Steve Cavanagh
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2018
357 p.
ISBN
9781409170679 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De onorthodoxe strafrechtadvocaat Eddie Flynn die vroeger zelf een oplichter was, wordt gevraagd advocaat te worden van de van dubbele moord verdachte acteur Bobby Solomon. Hij is overtuigd van zijn onschuld, maar de bewijzen zijn overweldigend. Flynn zet alles op alles om de jury op andere gedachten te brengen en om de ware dader op te sporen. In deze bloedstollend spannende rechtbank thriller met onverwachte twists speelt een seriemoordenaar een uitdagend spel met zijn slachtoffers en de maatschappij. Knap geschreven thriller die ingenieus in elkaar zit. Telkens als je als lezer denkt te weten hoe het zit, is het toch weer anders. Net als de personages in het boek, blijft de lezer tot het laatst verwikkeld in het kat- en muisspel van de moordenaar. De schrijver (1976) houdt de touwtjes strak in handen en zorgt ervoor dat de lezer voldoende informatie krijgt om het spoor te volgen. Vierde deel* in deze Amerikaanse Eddie Flynn serie over kleurrijke advocaat Eddie Flynn die niet bang i…Lees verder

Over Steve Cavanagh

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) is een Ierse advocaat en auteur van met name thrillers.

Leven en werk

Cavanagh is geboren en getogen in Belfast. Toen hij achttien jaar was ging hij naar Dublin om rechten te studeren. Na zijn afstuderen praktiseerde hij civiel recht.

In de Eddie Flynnserie is het gelijknamige personage een advocaat en voormalig oplichter uit New York. Dit personage komt in meerdere boeken voor, maar de verhalen zijn opzichzelfstaand.

Met zijn roman The liar heeft hij in 2018 de Gold Dagger Award gewonnen. Zijn boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Bibliografie (selectie)

Eddie Flynn serie
  • 2015 - The defence, (in het Nederlands: De verdediging)
  • 2016 - The plea, (in het Nederlands: Het…Lees verder op Wikipedia