Boek
Engels
De geest van een overleden oudtante spoort een jonge vrouw aan een verloren halsketting te zoeken.
Extra onderwerp
Humoristische literatuur
Titel
Twenties girl
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Uitgever
London: Bantam, 2009
432 p.
ISBN
9780593059777 (cased) 9780593059784 (TPB)

Andere talen:

Besprekingen

Voor Lara Lington (27) staan de zaken er niet goed voor. Haar relatie is net uit en haar eigen bedrijfje staat op het punt failliet te gaan. Of dat nog niet genoeg is, lijkt ze op de begrafenis van een oudtante die ze nauwelijks kende, ook nog eens spoken te zien. Want waarom merkt niemand van Lara’s familie het meisje op dat tijdens de dienst luid om haar verloren halsketting staat te roepen? Het blijkt de geest van de overleden oudtante te zijn, die niet kan rusten voordat haar laatste verzoek is ingewilligd. Lara moet haar helpen zoeken naar de ketting, iets wat uiteindelijk heel Lara’s leven op z’n kop zet. Nieuwe chicklitroman van de auteur van de populaire Shopaholicreeks en boeken als 'The undomestic goddess' en 'Remember me'**. Ook dit is weer een lekker luchtig boek dat door de aanwezige dosis humor en het romantische einde bij een grote groep vrouwelijke lezers in de smaak zal vallen. Het is wel een wat bizar verhaal, maar eenmaal aan het boek begonnen is de lezer dat zo ver…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia