Er schuilt een vreemde in ons

Sheila Armstrong (auteur), Connie van de Velde (vertaler)
Op het strand van een Iers kustdorpje wordt het lijk van een man gevonden. Langzaam ontvouwt zich het verhaal van deze mysterieuze dode.
Extra onderwerp
5 sterren (Knack)
Titel
Er schuilt een vreemde in ons
Auteur
Sheila Armstrong 1988-
Vertaler
Connie van de Velde
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Falling animals
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Mozaïek, © 2023
191 p.
ISBN
9789023961710 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Wrakvlees *****

Sheila Armstrong vangt de lezer in haar literaire netten. Zelden was verdrinken in taal zo’n weldaad.

Hij ligt er vredig bij. In een hoekje van de baai, met zicht op de Ierse Zee, lijkt hij te genieten van de ochtendzon. Zijn handen liggen zedig in zijn schoot gevouwen en om zijn lippen speelt een vage glimlach. De zee is kalm vandaag. Je hoort enkel de branding en kwetterende meeuwen die hoog boven hem cirkelen. Ze hebben iets geroken, de belofte van aas, een goedkope maaltijd in het zand.

Het is Oona die de dode man ontdekt. Naast het lijk staat een paar werkschoenen, de sokken netjes erin gepropt en een opgevouwen vestje dat op onderzoekende handen ligt te wachten. Tevergeefs tast Oona de zakken af: geen telefoon, geen portefeuille, geen hotelsleutel. Alleen een gouden ring die nergens op past – de ringvinger van de man ontbreekt. Verder zijn er geen sporen van geweld, tot frustratie van brigadier Young, die nu met een naamloos slachtoffer zit opgeschee…Lees verder

Een roman over mysterieuze dode op een Iers strand. Er wordt een lijk van een man op het strand van een Iers afgelegen kustdorpje gevonden. Na vruchteloos onderzoek wordt de naamloze vreemdeling maanden later begraven in een graf zonder steen. Door een koor van stemmen van de dorpsbewoners wordt het verhaal van de dode man langzaam onthuld, waarbij de focus ligt op de 'kleine' momenten in hun levens. Meeslepend en melodisch geschreven. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Sheila Armstrong is een Ierse redacteur en auteur. ‘Er schuilt een vreemde in ons’ is haar romandebuut.