Dvd Engels

Allied

Robert Zemeckis (regisseur), Marion Cotillard (acteur), Brad Pitt (acteur)
In 1942 wordt een Canadese inlichtingenofficier tijdens een missie in Marokko verliefd op een Franse verzetsstrijdster. Door de oorlogsomstandigheden komt hun relatie onder zware druk te staan.
Onderwerp
Wereldoorlog II
Titel
Allied
Regisseur
Robert Zemeckis
Acteur
Marion Cotillard Brad Pitt
Componist
Alan Silvestri 1950-
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 119 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Fins, Noors, Spaans, Zweeds, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083107536

Besprekingen

Romantisch oorlogsdrama van Robert Zemeckis (The walk; Flight) met topsterren Brad Pitt en Marion Cotillard. In 1942 wordt de Canadese inlichtingenofficier Max Vatan in Marokko gedropt. Hij legt contact met de Franse verzetsstrijder Marianne Beauséjour waarmee hij zich als Frans echtpaar voordoet. Zo lukt het hen tijdens een receptie de Duitse ambassadeur te doden. De twee zijn intussen verliefd geworden en reizen naar Londen waar ze trouwen en een dochtertje krijgen. Maar dan komt hun relatie door de oorlogsomstandigheden onder zware druk te staan. De recensenten geven 2 of 3 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 12-1-'17): '(...) Allied is vooral een oorlogsromance in ouderwetse Hollywoodstijl, lonkend naar genre-klassiekers als Casablanca (1942) en Notorious (1946). (...) niets is Vatan en het losjes op feiten gebaseerde script te dol. Sporadisch treffen ze hun doel, zulke grootse gebaren. Maar verder blijft Allied vooral peperdure edelkitsch.' Het kostuumontwerp kreeg een Oscarnominatie.