Boek
Nederlands

Voor ieder wat waars : hoe waarheid ons verdeelt en ons weer kan samenbrengen

Rob Wijnberg (auteur)

Voor ieder wat waars : hoe waarheid ons verdeelt en ons weer kan samenbrengen

Pleidooi voor een herwaardering van het begrip ‘waarheid’ als verbindende factor binnen de maatschappij.
Titel
Voor ieder wat waars : hoe waarheid ons verdeelt en ons weer kan samenbrengen
Auteur
Rob Wijnberg
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: De Correspondent, 2023
181 p.
ISBN
9789493254015 (paperback)

Besprekingen

Een analyse van de huidige maatschappij en hoe het begrip waarheid daarbinnen past. Waarheid lijkt haar zeggingskracht te hebben verloren, wat leidt tot een samenleving vol cynisme en wantrouwen. De auteur stelt daar een hoopgevend verhaal over vooruitgang in de 21e eeuw tegenover, en laat zien hoe waarheid weer iets kan worden wat de mens deelt in plaats van verdeelt. Scherpzinnig, optimistisch en journalistiek geschreven. Geschikt voor de meer geoefende lezer. Met ondersteunende grafieken in zwart-wit. Rob Wijnberg (Winschoten, 1982) is een bekende Nederlandse schrijver, journalist en filosoof. Hij is oprichter van De Correspondent en was Journalist van het Jaar 2013. Hij schreef meerdere boeken.

Over Rob Wijnberg

CC BY 3.0 - Foto van/door De Correspondent

Rob Wijnberg (Winschoten, 11 augustus 1982) is een Nederlandse columnist, journalist, filosoof, publicist en hoofdredacteur van De Correspondent, een digitaal platform voor onderzoeksjournalistiek.

Biografie

Rob Wijnberg is een van de twee zoons van de psycholoog, schrijver en columnist Jeffrey Wijnberg en de psychologe en beeldend kunstenares Tatiana Kratochvil. Hij studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, deed één jaar Toneelschool Amsterdam en vervolgde met filosofie aan de Universiteit van Amsterdam.

In 2001 begon zijn loopbaan in de journalistiek met een vaste column in De Telegraaf, waarin zijn vader eveneens jarenlang een column had over psychologie. In dit dagblad verzorgde Rob ook de rubriek 'Het schoolplein' op de jongerenpagina, waarvoor hij wekelijks middelbare scholieren over de actualiteit interviewde.

In 2005 verscheen zijn eerste essay in De Groene Amsterdammer, met de…Lees verder op Wikipedia