De lange mars van Xi : acht lessen over de Chinese dreiging

Rien T. Segers (auteur)

De lange mars van Xi : acht lessen over de Chinese dreiging

Verslag van een onderzoek naar de verborgen strategie van China om de wereldheerschappij na te streven en de gevolgen daarvan voor de internationale politiek.
Titel
De lange mars van Xi : acht lessen over de Chinese dreiging
Auteur
Rien T. Segers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Balans, © 2023
223 p.
ISBN
9789463822909 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een verhandeling die laat zien wat de verborgen strategie van China is om de wereldheerschappij na te streven. Het boek analyseert de ambitie van de Chinese leider Xi Jinping om absolute wereldheerschappij te bereiken, en de autocratische methoden die hij gebruikt om tegenspraak te onderdrukken, zowel binnen als buiten China. Het onderzoekt de gevolgen van deze ontwikkelingen voor de geopolitiek, internationale handelsstromen en de autonomie van veel landen, waaronder Nederland. Het boek stelt dat China niet alleen goederen exporteert, maar ook zijn ideologische en ongebreidelde machtsaspiraties. Het roept het Westen op om een beleid te ontwikkelen dat reageert op deze ontwikkelingen. Helder en met diepgang geschreven. Geschikt voor geoefende lezers. Met een kaart in zwart-wit. Rien T. Segers (Helmond, 1947) is emeritus hoogleraar Bedrijfscultuur, in het bijzonder van China en Japan, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is regelmatig gasthoogleraar in beide landen, houdt daarnaas…Lees verder

Over Rien T. Segers

Marinus Theodorus Maria (Rien) Segers (1947) is een Nederlands literatuurwetenschapper en hoogleraar bedrijfscultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Segers promoveerde in 1978 aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift "The evaluation of literary texts : an experimental investigation into the rationalization of value judgments with reference to semiotics and esthetics of reception". Hij werkte verder enige jaren in de Verenigde Staten, in China en Japan. Van 2000 tot 2012 was hij bijzonder hoogleraar "Cultuur en bedrijf, in het bijzonder bedrijfscultuur van organisaties in Japan en West-Europa". Hiernaast is hij tevens directeur van het Center for Japanese Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Publicaties

  • 1978 - The evaluation of literary texts : an experimental investigation into the rationalization of value judgments with reference to semiotics and esthetics of reception. Proefschrift Utrech…Lees verder op Wikipedia