Blu-ray
Engels

Star Wars. Episode VIII, The last Jedi

Rian Johnson (regisseur), John Williams (componist), Mark Hamill (acteur)
De nieuwe verzetsheldin Rey probeert de teruggetrokken levende Luke Skywalker te overtuigen zich weer aan te sluiten bij de rebellen.
Titel
Star Wars. Episode VIII, The last Jedi
Regisseur
Rian Johnson
Componist
John Williams 1932- (US I)
Acteur
Mark Hamill Carrie Fisher Adam Driver 1983- Daisy Ridley
Taal
Engels
Uitgever
Lucasfilm, © 2018
2 blu-rays
Oorspr. opname
2017
Speelduur
151 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418510749

Andere formaten:

Besprekingen

Het achtste deel in de Star Wars-franchise, die begon in 1977, is het tweede deel van een vervolgtrilogie. De gebeurtenissen spelen zich af na ‘Star Wars: the force awakens’* (2015). De nieuwe verzetsheldin Rey (Daisy Ridley) probeert de teruggetrokken levende Luke Skywalker (Mark Hamill) te overtuigen zich weer aan te sluiten bij de rebellen die onder leiding van generaal Leia (Carrie Fisher) tegen de First Order strijden. Intussen moet ze te leren omgaan met haar nieuwe krachten. De recensenten geven 3-4 sterren. Maricke Nieuwdorp (Algemeen Dagblad 13-12-’17): ‘(…) Zo’n fantastisch frisse verrassing als Star Wars: The Force Awakens (2015) is The Last Jedi helaas niet. Toch is ook dit ruimteavontuur er een om je geen moment bij te vervelen. Van de actie, de tranen, malle wezens (merchandise!), populair-culturele verwijzingen, retro-momentjes tot aan die typische humor; alles zit er in. (…) een fijne combinatie van oude bekenden, jeugdige overmoed en een fantasierijk universum waarin …Lees verder

Over Rian Johnson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Rian Johnson (Maryland, 17 december 1973) is een Amerikaanse film- en televisieregisseur en scenarist. Hij is vooral bekend als regisseur van de films Brick (2005) en Looper (2012). In 2014 werd hij door Disney in dienst genomen om Star Wars: The Last Jedi (2017) te regisseren.

Biografie

Jeugd

Rian Johnson werd in 1973 geboren in Maryland, maar groeide op in San Clemente (Californië). Hij studeerde aan de San Clemente High School, waar hij later de film Brick (2005) zou opnemen. In 1996 behaalde hij een diploma aan de USC School of Cinematic Arts, de filmschool van de University of Southern California.

Carrière

Film

In 1996 schreef en regisseerde Johnson de korte film Evil Demon Golfball from Hell!!!, die gebaseerd was op het horrorverhaal The Tell-Tale …Lees verder op Wikipedia

Suggesties