Luisterboek
Nederlands

Raveleijn

Paul Van Loon (auteur), Jan Meng (verteller)
Thomas en zijn broers en zussen verhuizen naar een afgelegen dorp. Ze lopen onder een oude stadspoort door, gelokt door raven en een geheimzinnige stem. Opeens veranderen de kinderen in ruiters. Ze moeten de magische stad Raveleijn bevrijden van een monsterlijke overheerser, graaf Olaf Grafhart.
Onderwerp
Magie
Extra onderwerp
LUI, FAV, luisterboeken
Titel
Raveleijn
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Verteller
Jan Meng
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2012
4 cd's
Speelduur
ca. 5 uur
ISBN
9789047613268

Andere formaten:

Besprekingen

Luisterversie van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Jan Meng. Tot groot ongenoegen van Thomas (ca. 15) moet hij met zijn ouders, twee jongere broers en tweelingzussen vanuit de stad verhuizen naar een afgelegen middeleeuws plaatsje. Al meteen gebeuren er vreemde dingen. Wanneer zij door een geheimzinnige stem door een oude poort in het bos worden gelokt, veranderen vijf raven in paarden en de broers en zussen in volwassen ruiters. Als 'De Vijf' hebben ze volgens een oude voorspelling de opdracht om de stad Raveleijn te bevrijden van graaf Grafhart. Hij misbruikt de magische elementen die de basis van het leven daar vormen, op afschuwelijke wijze, om zo de bewoners aan zich te onderwerpen. Het sprookjesachtige verhaal, dat in twee tijden speelt, is geschreven naar een idee van de Efteling en de auteur en verscheen naar aanleiding van een attractie in het park. Er zijn ook een gelijknamige tv-serie** (2011) en een uitgebreide website met een gratis online game. Zoals van de schri…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties