E-boek
Nederlands

De nachten van de pest : roman

Orhan Pamuk (auteur), Hanneke Van der Heijden (vertaler), Margreet Dorleijn (vertaler)
De nachten van de pest vindt plaats op het eiland Minger, in de 29ste provincie van het Ottomaanse Rijk, tijdens de derde pestepidemie in 1901. De moslims en christenen op het eiland beschuldigen elkaar van de uitbraak van de ziekte. Wanneer sultan Abdülhamit samen met Engeland en Frankrijk besluit het eiland te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen, staan de eilandbewoners er alleen voor.
Titel
De nachten van de pest : roman
Auteur
Orhan Pamuk
Vertaler
Hanneke Van der Heijden Margreet Dorleijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Turks
Oorspr. titel
Veba geceleri : roman
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789403107165

Andere formaten:

Andere talen:

Over Orhan Pamuk

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Ferit Orhan Pamuk (Istanboel, 7 juni 1952) is een Turkse schrijver.

Hij geniet internationaal aanzien als een van de grootste Turkse schrijvers van het moment en van deze eeuw. Belangrijkste thema's in zijn werk zijn de conflicten en de tegenstellingen tussen Oost en West, islam en christendom, traditie en moderniteit. Deze thema's worden behandeld in een schrijfstijl die "een mengsel is van oosterse verteltraditie en stijlelementen van de westerse moderniteit" (bron: Juryrapport Vredesprijs). Zijn boeken zijn vertaald in dertig talen. In 2006 is aan Pamuk de Nobelprijs voor Literatuur toegekend. Hij is hiermee de eerste Turk die deze prijs ten deel is gevallen.

Sneeuw

De roman Sneeuw (2003; oorspronkelijk Turkse titel: Kar, 2002) wordt algemeen beschouwd als een van Pamuks belangrijkste werken. Het boek speelt zich af in de oostelijke Turkse grensplaats Kars, plaat…Lees verder op Wikipedia