Forest dark

Nicole Krauss (auteur)
Een joodse schrijfster en een advocaat lopen vast in hun huwelijk en beleven in Israe͏̈l een ingrijpende ommekeer in hun leven.
Titel
Forest dark
Auteur
Nicole Krauss
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2017
290 p.
ISBN
9781408871782 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Deze indrukwekkende en inspirerende roman van de bekende Amerikaans-Joodse auteur (New York, 1974) staat in het teken van de overgang, van het bekende naar het onbekende. Hier in het leven van de twee New Yorkse hoofdpersonages. Jules Epstein, een 68-jarige rijke, succesvolle en dominante advocaat, verdwijnt na de dood van zijn ouders en de scheiding van zijn vrouw en begint zijn bezittingen weg te geven. De schrijfster Nicole is ook vastgelopen in haar huwelijk, heeft een schrijfblokkade en geen plan B. Beiden proberen zich vergeefs los te maken van hun (joods) verleden en reizen naar Israël. Epstein wordt daar belaagd door een rabbijn die financiële steun wil voor projecten rond koning David (en in hem een nazaat van hem ziet) en Nicole door een gewezen literatuurprofessor (of medewerker van de Mossad?) die haar een koffer met nagelaten schriften van Franz Kafka opdringt en hem een ander naleven in Israël toedicht. Hoofdthema’s zijn het dubbelgangersmotief en de verdeelde identiteit…Lees verder

Over Nicole Krauss

Nicole Krauss (New York, 18 augustus 1974) is een Amerikaanse schrijfster.

Krauss' eerste roman Man komt kamer binnen (2002) werd genomineerd voor de Los Angeles Times Book Award. Haar tweede roman De geschiedenis van de liefde (2005) werd genomineerd voor de Orange Prize for Fiction in 2006. Krauss' werk is ook verschenen in The New Yorker, Esquire, Harper's, en Best American Short Stories.

Biografie

Krauss groeide op op Long Island, waar ze naar haar gevoel 'de laatste Amerikaanse jeugd' had. Vanaf haar twintigste schreef ze poëzie, die zoals ze zelf zei 'voelde als het grote doel van de taal'.

Krauss studeerde af aan de Stanford-universiteit, en haalde haar graden aan de universiteit van Oxford (Somerville College), en aan de Courtauld Institute of Art in Londen. Ze stond in de finale voor de Yale Younger Poet's Prize, en haar poëzie werd gepubliceerd in onder andere …Lees verder op Wikipedia