Boek
Nederlands

Eeuwige vriendschap

Nele Neuhaus (auteur), Corry Van Bree (vertaler)
Een redactrice van een Duitse uitgeverij wordt vermoord. Ze was na vele jaren trouwe dienst op staande voet ontslagen en had wraak genomen door in de media te onthullen dat het laatste boek van een bestsellerauteur plagiaat was.
Titel
Eeuwige vriendschap
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Corry Van Bree
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
In ewiger Freundschaft
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2022
460 p.
ISBN
9789021463704 (paperback)

Besprekingen

Een kloeke (460 blz.) thriller over de vermissing van een vrouw. Bij haar thuis treft de politie haar verwaarloosde demente vader aan en bloedsporen, maar geen lijk. Rechercheurs Pia Sander en Oliver von Bodenstein komen in hun onderzoek uit bij een literaire uitgeverij waar ze dertig jaar heeft gewerkt en recent ontslagen is. Ze heeft daar de laatste jaren veel mensen tegen zich in het harnas gejaagd. Hoe dieper Pia en Bodenstein graven, hoe meer geheimen ze tegenkomen. Zeer toegankelijk geschreven. 'Eeuwige vriendschap' is het tiende,* los te lezen deel in de reeks rondom rechercheurs Pia Sander en Oliver von Bodenstein. Nele Neuhaus (Münster, 1967) is een internationaal bekende Duitse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven.

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties