Dvd

The 1969 Berlin concert

Miles Davis (uitvoerder), Wayne Shorter (uitvoerder), Chick Corea (uitvoerder)
Toon meer
Extra onderwerp
jazz
Titel
The 1969 Berlin concert
Uitvoerder
Miles Davis 1926-1991 (trompet) Wayne Shorter  (saxofoon) Chick Corea 1941- (piano;keyboards) Dave Holland  (contrabas;basgitaar) Jack DeJohnette  (drums)
Uitgever
Jazz Shots, 2010
1 dvd-video
EAN
8436028690947
CDR
JED0695

Over Miles Davis

CC BY 2.0 - Foto van/door Peter Buitelaar

Miles Dewey Davis III (Alton (Illinois), 26 mei 1926 – Santa Monica (Californië), 28 september 1991) was een Amerikaans jazzcomponist, trompettist en multi-instrumentalist. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikanten van de twintigste eeuw.

Davis speelde naast onder anderen Louis Armstrong, Duke Ellington en John Coltrane een grote rol in de geschiedenis van de jazz. Hij speelde verschillende stijlen, waaronder bop, cooljazz, modale jazz en jazzrockfusion. Davis was een spil in de ontwikkeling van de laatstgenoemde drie stijlen. Als gevolg hiervan wordt hij the Picasso of jazz genoemd.

De stijl van Davis is herkenbaar en origineel en oefent decennia na zijn overlijden nog invloed uit op jazzmusici. Op een deel van zijn opnamen gebruikte Davis een harmon mute, een type demper waarmee hij het typische timbre creëerde dat tijdens de rest van zijn carrière direct met hem geassocieerd bleef worden. Ook zijn klank en…Lees verder op Wikipedia

Suggesties