Wat & Hoe Stedentrip New York bevat de Top 10 hoogtepunten van New York, gedetailleerde uitklapkaarten en de beste hotspots voor je vakantie. Met alle informatie die je nodig hebt, plus insider tips voor overnachten, eten en uitgaan. Wat & Hoe Stedentrip New York is handzaam, compleet en betrouwbaar.

New York is een stad met veel gezichten en culturen van over de hele wereld. O
Titel
New York
Auteur
Mick Sinclair
Bewerker
Andree Scott Esther van Veen Jaap Verschoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Essential spiral New York
Editie
Negende herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2023 | Andere uitgaven
190 p. : ill.
ISBN
9789043925921 (paperback)

Besprekingen

Wie een citytrip overweegt, denkt meestal aan Londen, Barcelona, Berlijn of Parijs. Reden hiervoor is dat je snel ter plekke bent en min of meer het gevoel hebt dat je weet waaraan je je kan verwachten. Citytrips zijn immers meestal anders dan een begeleide strandvakantie waar een touroperator je van en naar je hotel brengt. Ze vergen een zekere zin voor avontuur en ontdekking en ook de nodige voorbereiding om in enkele dagen tijd zo veel mogelijk uit je trip te halen. New York past prima in dit lijstje. Je bent uiteraard iets langer onderweg, maar nauwelijks langer dan met de wagen naar pakweg Berlijn. New York heeft bovendien als extra troef dat je het eigenlijk al een beetje kent van al die Amerikaanse films en televisieseries en dat je doorgaans al op voorhand heel goed weet wat je wil zien. Of het nu het Vrijheidsbeeld is, het Empire State Building of Ground Zero, het is allemaal genoegzaam bekend en herkenbaar en toch wil je het gewoon eens in het echt gezien hebben.
Citytr…Lees verder
Onder de noemer 'Wat & Hoe SELECT' is een kleine en beknopte reisgidsenserie verschenen die qua uiterlijk lijkt op de grotere variant in de serie 'Wat & Hoe Reisgids'. Het zijn kleine pockets in spiraalband met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Het kenmerk van van de gidsen is beknoptheid: er staan vrijwel geen stukken tekst in die bestaan uit meer dan tien regels. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes. Telkens worden in twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan café's, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen etc. Vervolgens worden per buurt bezienswaardigheden aangegeven in enkele zinnen en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. De gids besluit met een algemeen register en kaartregister. De afdrukkwaliteit van de foto's kan beter, de informatie in de gids is te beknopt.

Suggesties